1 Mayıs gerginliği! Çok sayıda gözaltı

TAKİP ET

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruplar gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruplar gözaltına alındı. Başta Şişli ve Beşiktaş olmak üzere birçok noktadan Taksim'e yürümek isteyen gruplarla polis arasında gerginlik yaşandı. 

GALATASARAY MEYDANI GİRİŞİNDE GÖZALTI

Beyoğlu Tarlabaşı'ndan sloganlar eşliğinde toplanan bir grup, Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis bariyerlerini devirerek Galatasaray Meydanı girişine gelen eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler polis tarafından gözaltına alındı.

Harbiye'de polis, aralarında HDP'li Piroğlu'nun da olduğu gruba biber gazlı müdahale ederken çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 212 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.İlk olarak Mecidiyeköy'de toplanan bir grup Taksim'e yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne için vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bir başka grup ise Tarlabaşı'ndan Taksim'e gitmeye çalıştı. Ancak bu gruptakiler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
ŞİŞLİ'DE 1 MAYIS GÖZALTILARI

Şişli'de bir grup, pankart açıp slogan attı. Kurtuluş'tan Osmanbey istikametine yürüyen gruba polis müdahale etti. Grup üyeleri gözaltına alındı. Sabahtan itibaren Şişli'de 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

HARBİYE'DE GÖZALTI

Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesi'nde 43 kişi, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Eyleme HDP Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı. Polis eylemcilere müdahale ederken 43 kişi gözaltına alındı. Yaşanan arbede sırasında gazdan eylemcilerin yanı sıra polisler de etkilendi.

BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan bir grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Gruba polis engel oldu. Ancak yürümekte ısrar eden gruba polis, gaz ile müdahale etti. Gözaltına alınan grup üyeleri emniyet müdürlüğüne götürüldü.

taksim 1 mayıs işçi bayramı polis van haber van haberleri van gazetesi