1 milyon 239 bin 438 Esnafa Destek Sağlanacak

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından esnafa, kira yardımı ve hibe verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hibe şeklinde verilecek doğrudan esnaf destek ödemesinden kimlerin faydalanabileceğini açıkladı.

Başkan Erdoğan’dan esnafa kira yardımı ve hibe açıklaması şu şekilde: "Esnafımıza kira desteği ile gelir kaybı desteği için çalışmalara başladık. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız. Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz.Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık."

kabine recep tayyip erdoğan esnaf hibe kira taksi dolmuş servis kdv pazarcı terzi oto tamircisi lokantacı pastaneci kuaför pansiyon yurt kreş düğün salonu