1 Nisan Şakası Değil, gerçek - Van'da Nisan Ayında Kar yağdı

TAKİP ET

Van merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş İlçesi Töreli, Anaköy ve Daldare Mahalle grup yolu ve bu mahallelere bağlı 10 mezranın yolun da 1 Nisan'a kar yağdı.

Van'ın ucra yerlerinde ve Van'ın belirli bölgelerinde kar etkisini gösterdi. Vanlı vatandaşlar, 1 Nisan şakasının olmadığını ve kar yağdığını ifade etti.

Van merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş İlçesi Töreli, Anaköy ve Daldare Mahallerinde kar etkisini gösterdi.

Vatandaşlar," 1Nisan'da kar yağması bizleri hayret düşürdü. Çocukken 1 Nisan şakaları yapardık. Gerçek olmazdı. Dün 1 Nisan şakası yaptık ama gece gerçek olunca hayrete düştük. Nisan ayında kar yağması bir yandan bizleri mutlu ederken, öte yandan da Dünya'ın küresel sınmaya girdiğini ve dengelerin bozulduğuna da üzüldük."dedi.

Van merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş İlçesi Töreli, Anaköy ve Daldare Mahalle grup yolu ve bu mahallelere bağlı 10 mezranın yolun da ise Van Büyükşehir belediyesi ekipleri çalışmalar sürdürmeyi devam etti.

Zorlu şartlara rağmen çalışmalarını 7/24 sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi İş Makinesi Operatörü Fesih Demircan, “Havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezindeki karla mücadele çalışmalarımız bitti. Ama biz halen yüksek rakımların olduğu kırsal alanlardaki yollarda karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yer yer kar kalınlığı 5-6 metreye kadar ulaşabiliyor. Biz zorlu şartlara rağmen çalışmamızı sürdürüyoruz. İnşallah tipi ve fırtına nedeniyle kapanan bu yollarımızı da bugün itibariyle ulaşıma açacağız dedi.

Van Gazetesi
 








kar van 90 kilometre gevaş töreli anaköy daldare 10 mezra 1 nisan