11. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Bomba Gibi Geldi

TAKİP ET

11. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarının Koordinatörü Veysi Uygun, fuarın içeriği hakkında bilgi verdi.

11. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarının Koordinatörü Veysi Uygun, “11. Van Doğu Anadolu tarım hayvancılık ve gıda fuarını düzenlemiş bulunmaktayız. Yaklaşık seksen civarı firmamız var. Seksen firmanın otuzu il dışından ellisi ise Van’dan oluşuyor.  Fuar Pazar gününe kadar devam edecek. 

Ramazan öncesi olduğu için gıda ağırlıklı konseptimiz de var. Fuarımızda kamu kurumları da bulunmaktır. Orman işletme müdürlüğü ve orman bölge müdürlüğü tarafından çok ciddi çalışma yapıldı. Beş gün boyunca burada ücretsiz ceviz ve badem fidesi dağıtımı yapılacak. Pandemiden dolayı her sektör gibi tarımda çok etkilendi. Birçok yerde fuarlar iptal edildi. Ama Van’da fuarlar devam ediyor. Bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Hedefimiz 2021 yılında da yaklaşık on dört civarı firma ile fuarı düzenlemek. 

Pandemi kurallarına uyulduğu bir fuar yaptık. Fuarımızın ekonomiye olan katkısı herkesçe biliniyor. Pandemi sürecinde de tarım sektörünün mecburiyeti daha çok öne çıktı. Tarım fuarımızın ve tarımın durumu ortadadır. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman Van, ormanlık alanı %5’ten az olan şehirler arasındadır. Bunun için çok çaba göstermeliyiz” dedi.

VAN GAZETESİ-Tubittum Haber Ajansı

van gazetesi van tarım hayvancılık fuar veysi uygun koordinatör tubittum haber ajans van haber