11 Yaşında Başlayan Serüveni Hayatını Değiştirdi

TAKİP ET

​​​​​​​Beşinci sınıfta kitap yazmaya başlayan Zeynep YERİŞ, aklın ve düşüncenin yaşının olmadığını herkese göstermiş oldu.  


Hedefin ve hayallerin insanı daha iyiye taşıyacağını söyleyen Zeynep YERİŞ, yazdığı kitap sayesinde yaşıtlarına örnek olarak yeteneklerini her şeye ve herkese rağmen sergilemeleri gerekliliğine vurgu yaptı.
 Zeynep YERİŞ sözlerine şu şekilde devam etti: “Kitap yazma serüvenim ilkokulda bir hocamın destekleriyle başladı. İlk olarak yoluma denemeyle başladım. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra yazdığım birçok deneme bana yol gösterdi. Daha sonra bunları bir kitap haline getirmeyi düşündüm ama onu başaramadım. Onları bir köşede beklettim ve bir zaman sonra bana gelen ilhamla beraber kitap yazmayı düşündüm. Başlarda bir defter üzerine yazdım daha sonra bunu bilgisayara taşıdım.  Kitabımdaki kurgu önce bir hayal dünyasından ibaretti. Daha sonra yavaş yavaş karakterler, isimler ve yerler oluşmaya başladı. O sırada dedim ki ben buna bu kadar emek verdiysem bunu tamamlamalıyım ve yazmalıyım. Daha sonra iç sesime kulak vermeye karar verdim.  Yedi yıl süren kitap yazma serüvenim sonunda kitabı çıkarmak istediğimi fark ettim. Bunun üzerine çabalamalıyım diye düşündüm ve belki de bu kitap sayesinde benim gibi düşünen veya farklı yeteneklere sahip olan yaşıtlarıma bir ışık olacaktım. Benim sayemde onlarda cesaret alıp yeteneklerini halka sunmayı düşüneceklerdi. Bu yüzden yola devam etmeyi seçtim.
Herkesin belli bir hayali vardır ve onun üzerine gitmelidir ve ne olursa olsun ondan vazgeçmemeli pes etmemelidir.  Önümüze engel çıkabilir ya da insanlar bizi yolumuzdan vazgeçirmeye çalışabilir. Biz ne olursa olsun yolumuza devam etmeliyiz. Bu düşünceyi her zaman savunma taraftarı olduğum için kitabımın ana teması da bu konuları kapsıyor.
Kitabımda hem kendi hayatımdan izler var hem de başkalarının hayatından izler var. Ama genel itibariyle benim hayatım daha çok etkili oldu. Çünkü çok zor geçen bir çocukluğum oldu ve bu yüzden pek arkadaş çevrem yoktu, herkese kendimi açamıyordum. İçine kapanık biriydim. Bu yüzden belki yazarak insanlara kendimi daha iyi anlatabilirim daha iyi ifade edebilirim diye düşündüm. Yazmaya başladığım zaman beşinci sınıftaydım. İlk yazmaya başladığımda bu da bir deneme olur öylece bilgisayarda kalır diye düşündüm ama öyle olmadı. İyi ki de olmadı. İstediğim yolda yürümeyi tercih ettim ve şu an kitabım basım aşamasında.”



VANGAZETESİ-ÖZEL HABER
 

11 yaşında başlayan serüveni hayatını değiştirdi van gazetesi zeynep yeriş kitap yazar hoca serüven ilkokul