12 Tır Yardım ve Deprem bölgesi hakkında Kara'dan açıklama

TAKİP ET

Van haber gazetesine açıklamada bulunan Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Doğu Anadolu Bölge Başkanı Okan Kara,"Başlatılan yardım kampanyaları ile 12 tır yardım Malatya ilimize gönderilmiştir."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL - Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Doğu Anadolu Bölge Başkanı Okan Kara,"Ülkemizi yasa boğan birçok vatandaşımızın ne yazık ki hayatını kaybettiği, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkisini gösteren deprem felaketinden dolayı ‘TARIMKON’ Doğu Anadolu bölge başkanlığı olarak Van valimiz sayın Dr. Ozan Balcı’nın koordinasyonluğunda olan Malatya ilimizdeydik. Bölgeye vardığımız ilk anlardan itibaren canla ve başla sayın valimizin talimatları ile Malatya halkının yanında olmaya gayret gösterdik. Malatya ilimizde GSM ve internet erişiminin yaşanan artçı depremlerden dolayı birçok noktada kesintiye uğradığını gördük.


Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde tahliye edilebilmesi ve yakınlarına kesintisiz ulaşabilmeleri adına sayın valimizin direktifleri ile öncelikle tahliye sükülasyonunun yoğun yaşandığı ‘havaalanına ‘ deprem koordinasyonu olan ‘itfaiye ve AFAD müdürlüğü binalarına ve son olarak yardım lojistik deposuna internet ve GSM erişiminin kesintisiz sağlana bilinmesi adına çözüm ortağımız olan bir firmasına ait cihazların kurulumunu aynı gün gerçekleştirdik. Depremden büyük oranda zarar gören ve yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde deprem bölgesinden Van ilimize gönderilmesi adına çalışmalarımıza başladık. Tahliye işlemini gerçekleştire bilmemiz adına Van büyükşehir belediyemize ait birçok ulaşım aracımız ve aynı zamanda TÜRSAB Doğu Anadolu başkanlığının destekleri ile hızlı ve güvenilir şekilde vatandaşlarımızın şehrimize tahliyesini gerçekleştirmiş olduk.


TARIMKON genel merkezimizin öncülüğünde Ankara, İstanbul ve Doğu Anadolu bölge başkanlığımızın yetki alanında bulunan illerimizden başlatılan yardım kampanyaları ile 12 tır sadece Malatya ilimize gönderilmiştir. TARIMKON genel başkanımız sayın Hakan Yüksel’in temasları ile turizm şirketi ile yapılan iştirak ile AFAD illerimizden batı illerimize vatandaşlarımızın tahliye edile bilmesi adına 800 araçlık lojistik ağ bölgeye gönderilmiştir. Sayın Valimizin ve yetkililerin yönlendirmeleri ile batı illerine vatandaşlarımız sevk edilmiştir. Konfederasyonumuzun öncülüğünde ‘sağlık turizm derneği’ ile iş birliği yapılarak mersin ve Antalya illerinde bulunan otellerde 30 bin yatak kapasitesi ile ücretsiz konaklama sağlanmıştır.


TARIMKON Doğu Anadolu bölge başkanlığımız koordinasyonluğunda kurulan 25 kişilik veteriner hekim ve hayvan sağlığı görevli arkadaşlarımız ile kırsal alanlarda köylerimizdeki küçük ve büyük baş hayvanlarımızın gerek tedavileri gerek ise besin ihtiyaçlarını karşılaya bilmek adına mücadele etmişlerdir. Tüm ekibimiz ile 15 gündür bölgede gerek depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak,acılarını paylaşmak bir nebze de olsa kederlerini unuttura bilmek adına Van depremini yaşamış kentin vatandaşları olarak yanlarında olmaya çalıştık. Ülkemiz olarak yüzyılın felaketini yaşamış derin üzüntü ve keder içerisindeyiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerken yaralı vatandaşlarımıza da yüce Mevlamdan acil şifalar dileriz."dedi.
 

VAN GAZETESİ - 2023




Van Deprem Okan Kara TARIMKON