130 Bin Ücretsiz Kitap Vanlı Öğrencilere Ulaştı

TAKİP ET

Van Valiliği tarafından yürütülen "Kitap Van Projesi" ile öğrenciler, 130 binin üzerinde kitap siparişi vererek ücretsiz bir şekilde kitaplarına kavuştular.

Van Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan "Kitap Van Projesi" kapsamında, öğrencilerin www.kitapvan.gov.tr sitesinden sipariş ettiği 130 binin üzerinde kitap, ücretsiz olarak kapılarına teslim edildi. Proje, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve eğitimlerine destek olmak amacıyla büyük bir ilgiyle devam ediyor.


Van Valiliği tarafından yürütülen "Kitap Van Projesi" ile öğrenciler, www.kitapvan.gov.tr sitesi üzerinden 130 binin üzerinde kitap siparişi vererek ücretsiz bir şekilde kitaplarına kavuştu. Valilik, çocukların yaş ve eğitim seviyelerine uygun kitapları belirlemek için "Kitap Değerlendirme Kurulu" oluşturdu. Öğrenciler, okudukları kitapların özetlerini paylaşarak yeni kitap talebinde bulunma hakkı elde ediyor. Projede şu ana kadar ulaştırılan 130 bin kitap, PTT Kargo aracılığıyla il ve ilçe merkezlerinden en ücra mahallelere kadar öğrencilere ulaştırıldı. Projenin amacı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve kitaplara daha kolay erişim sağlamak.


 

van kitap proje vanhaber