2 büyük ortak yeni projelerini açıkladı

TAKİP ET

Medwave ürünleri uluslararası hizmetinde ivme kazandı.

Haber - Medwave Medikal firmasının sahipleri Mortaza Mahmoodi  ve Prof.Dr. Mehrdad Fojlaley:“Van’da yaklaşık üç yıldır yaşıyorum 2018 itibaren medwave medikal şirketi olarak medikal ve yüksek teknoloji makina imalatı sektöründe faaliyet yapıyoruz. Biyomedikal mühendisiyim. Post doktora diplomamı Ardahan  Üniversitesinden aldım ve 2021'de Avrupa Akedemisyenler kurumu üyesi olmuşum. Yapmış olduğum birkaç tane icadım var. Bunları dünya piyasasına girmesi ve  piyasamı daha da genişletmek için Türkiye'ye geldim. İran’da 14 yıl boyunca üretim yaptım. Türkiye’ye geldiğimizde ortağım ile birlikte  iş geliştirme merkezine başvurduk. Genel müdürü sayın Mahmut GEDİK bizlere çok destek verdi. 

 4 tane ürün üretiyoruz ve 2020, 2021'de 12 ülkeye ihracat yaptık.

“DÜNYADA SAYILI TEKNOLOJİLERDEN BİR TANESİ; TIBBİ ATIK MAKİNESİ”

Mortaza Mahmudi Medwave firmanın diğer ortağı;"Bu teknoloji  dünyada bir ilktir. Türkiye’de de ilk defa yapılan bir teknolojidir. 

AMERİKA'DAN ALTIN MADALYA
Dünyada birçok yarışmalarda ödül almış bir üründür. Amerika’dan altın madalya almıştır. Dünyada sayılı teknolojilerden bir tanesidir. Çevrenin korunmasında önemli bir buluştur. Bu buluş atıkların hastaneden çıkmadan önce iyice dezenfekte olmasını sağlıyor. Daha sonra evsel atıklara dönüştürülüyor. Bu teknoloji uluslararasi patentlidir. Bu konuda devlet çok büyük destekler veriyor. Umarız ki ekonomiye katkı sağlayacaktır.
Damar yolu bulma cihazları da üretiyoruz. Türkiye’de buna benzer ürünler yurtdışından ithal ediliyor. Ürünlerimizin standart belgesi var. Yüzde yüz yerli malı belgelerimiz var.

Diğer ürünümüz ise; hava dezenfekte cihazı 

İstanbul'da 2021 technofest fuarında birinci icat seçildi ve altın madaliya aldık. Yaşamlarının %60-%90 arası genelde kapalı alanlarda geçirdikleri test edilip, onaylanmıştır. Bu durumdan dolayı solunan havanın neredeyse yarısı bakteri, virüs ve çeşitli kokular barındırır. Cihaz bu mikroorganizmaların ortadan kaldırılması için tasarlanmıştır.

Nano teknoloji ve Plazma teknolojisinden esinlenerek üretilmiştir.

Cihaz mekaniğinde bulunan Plazma Teknolojisi sayesinde, Nano titanyum devreye girerek, oksijene negatif iyon üretir. (Oksijen negatif iyonları sağlık açısından yararlıdır)
Cihazın oluşturduğu negatif iyonlar NitrojenOksit – SülfürOksit – Karbondioksit – Karbonmonoksit gibi zararlı gazlarla reaksiyona girip, ayrıştırma işlemi gerçekleştirir.  Temiz havayı içeriye verir. Ayrıca nano titanyum sayesinde ozon üretimi de engellenir. Bu cihaz kafeler için ve lokantalar için de uygundur. Tüm kokuları ve dumanı yok ediyor.
Bu cihaz ingiltere akredite laboratuvarında direk koronavirüs ve grip virüs üzerinde test edildi ve onaylandı. Ayrıca  Van Bölge Eğitim Araştırma hastanesinde denendi ve onaylandı.Türkak akredite laboratuvarlar tarafından onaylıdır. Satış  için türkiye genelinde bayi vermeyi düşünüyoruz."dedi.

Van Gazetesi, Vanhaber

medwave haber Vanhaber