2021'de Van'ı Büyük Bir Fuar Bekliyor

TAKİP ET

Van haber,  Van Gazetesi  | Anatolia Gurme Fest Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik, bu yıl sonuncusu yapılan 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşyalar' fuarının değerlendirmesini yaparak yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Van En Büyük Fuar Şehridir

Van haber,  Van Gazetesi  | Van’ın özel bir yer olduğunu ve fuar açısından verimli bir şehir olduğunu dile getiren Özgür Can Çelik, “Van, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri arasında en büyük fuar şehridir. Bu nedenle yaptığımız fuarlarda önceliğimiz sağlıktır. Fuarımıza pandemi koşullarına ve Covit-19 sürecine rağmen Van halkının sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına dikkat ederek geldiğini gözlemlemiş durumdayız. Van’da düzenlediğimiz 4. Fuarımız ve burada olmaktan oldukça memnunuz.” dedi. 

Fuarımız Pandemi Koşullarına Uygun Oldu

“Bütün Van halkının maske ve hijyen kurallarına uyarak fuarımızı ziyaret ettiğini gördük. Girişte HES kodlarını aldığımız için fuarımız süresince herhangi bir Covit-19 vakası görülmedi. HES kodlarını aldığımız kişilerde bir vakaya şahit olduğumuz zaman bu kişiyi hemen buradaki emniyet güçlerine bildirmek de bize artı bir işlem kazandırmış oldu. Fuarımız süresince sekiz-on tane vaka yakaladık ve fuar alanına sokmadan, onlara dışarıda müdahale ettik. Dolayısıyla fuarımız, pandemi koşullarına uygun bir şekilde devam etmiş oldu.”

Bizim İçin Van Halkının Sağlığı Daha Önemli

“Açıkçası bu süreçte hafta sonları çok fazla yoğunluk beklemiyorduk. Hafta sonu beklenen yoğunluk hafta içine dağıldı.  Vanlılar hafta içi daha sakin olur diye hafta içini tercih ettiler. Geçmiş fuarlara göre hafta içi de hafif bir kıpırdanma vardı. Ama her şeye rağmen güzel bir etkinlik oldu. Bizim için Van halkının sağlığı her şeyden daha önemli olduğu için önceliğimiz gelen misafirlerimizin kurallara uyup uymamasının denetlenmesi oldu.” 

Van’da ‘Evlilik Hazırlıkları Fuarı’ Yapılacak 

Van’a yeni bir fuarla geleceklerini ve bu fuarın da oldukça ilgi göreceğini söyleyen Özgür Can Çelik: “Van’la ilgili projelerimiz var. Mart’ın 3-13’ü arasında 2021’in ilk fuarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Daha sonra Mayıs ayında tarihi tam olarak belli olmamakla birlikte bir ‘evlilik hazırlıkları fuarı’ yapacağız. Bu fuarımız dört gün sürecek. İnanılmaz güzel bir ‘evlilik hazırlıkları fuarı’ yapmayı düşünüyoruz.

Gelinlik firmalarından davetiye firmalarına, nikah şekeri firmalarından kuaför firmalarına, mobilyadan çeyiz eşyalarına varana kadar evlilik hazırlığına dair her şeyi bu fuarda bulabilecekler. Bu fuarın ilkini yapacağız inşallah o yüzden güzel geçmesini umut ediyoruz.” dedi.


VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 2020 
HABER: SEVDA YETKİN
ROPÖRTAJ: HİKMETULLAH YETKİN
TASARIM: EYŞAN YETKİN
SES ÇÖZÜCÜ: FATMA 

 

van haber van gazetesi van güncel özgür can çelik anatolia fuar 2021 fuarları