2021 Van fistan giyim koleksiyonu belli oldu

TAKİP ET

İzmir'de ikamet eden Modacı Server Balaban, Van Gazetesi muhabiri Emre Adıyaman'a Van'ın modasını anlattı.

Modacı Server Balaban, Van'ın en büyük turizmi kültürü olduğunu ve bu kültürün daha iyi olması için dış ülkelerin kültürlerine benzemelerine değindi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

Van, çok güzel bir memleket. Bu memlekette her şey var. Turizm, doğa, eğlence ve en önemlisi tarih var. Bizler, sürekli farklı zevkler peşinde koşuyoruz. Oysaki hayatımız bir zar oyunu değil mi? O zar oyununda kimin düşeş olacağı belli mi? O zaman memleketimizi, ülkemizi ve güzelliklerimizi dış ülkelere neden bizler anlatmıyoruz da onların kültürlerine uymaya çalışıyoruz? Sizlere soruyorum? Sizler, Almanya ürünlerini, Avrupa ürünlerini ya da giyimini neden seviyorsunuz?

Bunun iki cevabı olabilir. 

1. Cevabı: Ürünlerini kaliteli bularak marka takıntınızı tatmin etmek istiyorsunuz.
2. Cevabı: Ürün zamanında çok tanıtım yaparak, markalaştı ve markalaştığı içinde vazgeçemiyorsunuz.

Bunlar sizce mantıklı değil mi? Markalar, sizlere en uygun ürünü en pahalı olarak satarsa, sizler yine alırsınız. Neden mi? Pahalı olan ürünler daima kalitelidir dersiniz.

Oysa ki kendi memleketimizin ürünleri ve tasarımları daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu asla unutmayın! "Kendi ülkenizin toprağıyla şekillenirsiniz. Memleketiyle nakışlanırsınız." Bu durumu göz önünde bulundurarak konuşmak gerekir.

Van'da da çok iyi nakışların olduğunu ve bu nakışların sadece kıyafetlerden alınmadığının altını çizmek istiyorum. Bir kültürün dokunuşlarında gelen yöresel kıyafetler, geleceğin benliğini taşıyan nesilleri elde eder. Bizlerde Van'ın güzide insanlarını çok iyi biliyoruz. Memleket için çaba sarf ettiklerini ve dış ülkelerin kültürlerine ayak uydurmadıklarını inanın çok iyi biliyoruz. Van çok güzel bir yer... Lütfen sahip çıkın. Değerini bilin. Aslında çok konuşmak isterdim ama bu kadarı yeterli olduğunu düşünüyorum. Son olarak; Atamızın topraklarını atamızın kültürleriyle yetiştirelim."dedi.

Detaylar geliyor....
2021 Van Fistan koleksiyonu rekora gidiyor...

Van Gazetesi Haber
Tubittum Haber Ajansı

 

van fistan güncel van gazetesi haber