2024 YKS Tarihini Açıklandı

TAKİP ET

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024 YKS Tarihini Açıkladı: Sınav Takvimi Belli Oldu, Hazırlıklara Başlama Zamanı!

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınav takvimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan son dakika haberi şu şekildedir:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak şeklinde duyuruldu. Bu, üniversiteye giriş sınavı olan YKS'nin yapılacağı tarihi belirlemektedir.

Ayrıca, diğer sınavların da tarihleri açıklandı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta, KPSS Ön Lisans 1 Eylül'de, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Bu açıklamalarla birlikte, sınavlara hazırlanan adaylar için önemli tarihler netleşmiş oldu. Adaylar, sınav takvimini göz önünde bulundurarak hazırlık süreçlerini planlayabilirler. ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı bu duyuru, sınavların yapılacağı tarihler konusundaki merakları gidermiş ve adaylara önemli bir bilgi sunmuştur.


 

ösym kpss yks sınav yks sınav