Sarıkamış Anısına İlham Veren Fotoğraf Birinci Seçildi

TAKİP ET

Türkiye'nin kadınlara özel fotoğraf yarışması 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler' 2024 kazananları belli oldu.

Gülseren Boz'un etkileyici 'Sarıkamış Anısına' eseri birincilik ödülünü kazandı.

Detaylar için haberimizi okuyun!"

Türkiye'nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan ve büyük bir ilgiyle takip edilen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" yarışmasının 2024 yılı kazananları belli oldu. Anadolu Hayat Emeklilik tarafından her yıl düzenlenen yarışmada, bin 470 kadın fotoğrafçının 4 bin 988 fotoğrafı arasından seçilen eserler, bu yıl "Hayata Dair" temasıyla değerlendirildi.

Yarışmanın bu yılki birincisi, "Sarıkamış Anısına" isimli eseriyle Gülseren Boz oldu. İkincilik ödülü "Dokumacı" eseriyle Nilgün Hocaoğlu'na, üçüncülük ödülü ise "Labirent" adlı eseriyle Zeliha Begöz'e verildi. Mansiyon ödülleri ise "Kaos" fotoğrafıyla Elif Canarslan, "Beş Can" fotoğrafıyla Gülçimen Okumuş ve "Odundan Kömüre" fotoğrafıyla Saadet Banu Nazikcan'a layık görüldü.

Yarışmanın ödülleri de belli oldu. Birinciye 15 bin TL, ikinciye 12 bin 500 TL, üçüncüye 10 bin TL verilirken, mansiyon ödülüne layık görülen eserlerin her birine 4 bin TL ödül verildi. Ayrıca, sergilenmeye hak kazanan 38 eser sahibine ise bin TL'lik para ödülü takdim edildi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 18 yıldır düzenlenen yarışmaya 2007'den bu yana 28 bini aşkın kadın fotoğrafçı 107 bini aşkın eserle katıldı. "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler", kadınların sosyo-kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sağlayan bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor. Yarışma, kadınlara hayata dair bakış açılarını özgürce ifade etme imkanı sunuyor.

Yarışmanın seçici kurulunda ise şu isimler yer aldı: Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler '24 yarışmasının dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflarını görmek için, Anadolu Hayat Emeklilik veya TFSF'nin web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan Haber - Van Haberleri 

Vanhaber -  Vanhaberleri   -Vangazetesi 

 

 

 

kadın sarıkamış vanhaber Van