31 Martta seçim görevi alan 3 görevliye hapis cezası

TAKİP ET

İstanbul Avcılar'da 31 Mart yerel seçimlerinde sandık sonuçlarının sisteme girişinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'nda görevli 3 kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 İstanbul Avcılar’da 31 Mart yerel seçimlerinde sandık sonuçlarının sisteme girişinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu’nda görevli 3 kişi hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

31 Mart'taki İstanbul seçiminde usulsüzlük yaptığı iddia edilen üç kişi hakkında birer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hapis cezası istemleri, şüphelilerin "veri girişinde gerekli dikkat ve özen yükümlülüğünü yerine getirmeyerek seçim neticesine etki edecek bir hale sebebiyet verdikleri" için "görevi kötüye kullanma" gKüçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, A.Ç. adlı kişi 31 Mart yerel seçimlerinde Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde bulunan “2188” numaralı sandıkta görevli olduğunu ifade etti.

 A.Ç., tutanağı doğru tuttuklarını fakat İlçe Seçim Kurulu’nda sonuçların kaydırıldığını ve AK Parti ilçe başkanının itirazı üzerine düzeltildiğini söyledi. Kişi, bu şekilde seçime hile karıştırıldığını düşündüğünü belirterek CİMER’e ihbarda bulunduğunu anlattı.

AK PARTİ VE CHP’YE EKSİK OY YAZILMIŞ

İddianamede, 2188 numaralı sandıktan 204 oy, 2095 numaralı sandıkta 118 oy, 2257 numaralı sandıkta 102 oyun AK Parti’ye çıkmasına rağmen birleştirme tutanağına ‘sıfır’ yazıldığı yer aldı. Ayrıca CHP’ye 2257 numaralı sandıkta 167 yerine 102 oy, 2095 numaralı sandıkta 149 yerine 118 oy yazıldığı belirtildi.

AK Parti ve CHP’nin bu iddialar üzerine İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduğu ve Avcılar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın itiraz edilen 2188, 2095 ve 2257 numaralı sandıklarda veri girişinde hata yapıldığını tespit ettiği aktarıldı.

‘DİKKATSİZ VE ÖZENSİZ DAVRANDIKLARI İÇİN’ HAPİS  

İddianamede, üç şüphelinin kasıtla hareket etmediklerini, yoğunluktan kaynaklı kaydırma ve yanlış veri girişi yapılmış olabileceğini beyan ettikleri anlatıldı. Şüphelilerin “veri girişinde gerekli dikkat ve özen yükümlülüğünü yerine getirmeyerek seçim neticesine etki edecek bir hale sebebiyet verdikleri” belirtilerek, “görevi kötüye kullanma” suçundan 3 aydan birer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler ilerleyen günlerde asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.erekçesine dayandırıldı.

seçim görevi hapis cezası ak parti ve chp İstanbul avcılar’ 31 mart yerel seçimler