4. Sondaj gemisi Abdülhamid Han dünya basınında

TAKİP ET

Dün Mersin'den ilk seferine uğurlanarak Akdeniz'deki faaliyetlerine başlayan 4. sondaj gemisi, bugün dünya basınında.

Türkiye enerji alanında yaptığı ataklara dün bir yenisini daha ekledi. 4. sondaj gemimiz Abdülhamid Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle dün Mersin'den ilk seferine uğurlandı. Gemi hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun en güçlüsü olarak görev yapacak Abdülhamid Han; Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filonun 4. üyesi oldu.


DÜNYA MANŞETLERİNDE


•    Hemen hemen her ülkenin manşetlerinde yer verdiği Abdülhamit Han gemisi için Yunan Kathimerini gazetesi, "Türkiye, yıkıcı uluslararası gelişmelerin ortasında Abdülhamid Han sondaj kulesiyle kendine ait payı istiyor" ifadelerini kullandı.


•    ABD merkezli ABC News ise "Türkiye Cumhurbaşkanı Salı günü ülkenin en yeni ve en büyük denizaltı hidrokarbon sondaj gemisini göreve çıkardı. Türkiye'nin diğer sondaj gemileri Fatih, Kanuni ve Yavuz Türkiye'nin doğal gaz rezervi keşfettiği Karadeniz'de faaliyet gösteriyor. Dört gemiye de Osmanlı padişahlarının isimleri verildi" ifadeleriyle duyurdu.


•    Al Jazeera ise "Türkiye, Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama faaliyetlerine yeniden başladı. Doğu Akdeniz'de yaklaşık iki yıl sonra, bir Türk sondaj gemisi bölgede gaz aramak için Mersin limanından hareket etti." ifadeleriyle gelişmeyi takipçilerine aktardı. Dubai merkezli Al Arabiya, Abdülhamit Han gemisinin ilk seferine çıkmasını, "Türkiye, iki yıllık bir aradan sonra Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon sondaj faaliyetlerine yeniden başladı." ifadeleriyle duyurdu.