72'de Lionel Messi'nin golleriyle kupaya uzandı

TAKİP ET

Katalan ekibi, 60. dakikada Antoine Griezmann, 63'te Frenkie de Jong ve 68 ve 72'de Lionel Messi'nin golleriyle kupaya uzandı.

Sevilla Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede gülen taraf Barcelona oldu. Barcelona'da ilk sezonunu geçiren teknik direktör Ronald Koeman, ilk kupasını kazandı.

Final maçını İspanya Kralı 6. Felipe ve Başbakan Pedro Sanchez de tribünden izledi.
86. dakikada Lionel Messi'nin asistinde Antoine Griezmann 5. golü attı. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Kariyerinin 35. kupasını kazanan Arjantinli yıldız Lionel Messi, üst üste 13. kez bir sezonda 30 gol barajını aşmayı başardı.

Diğer yandan Kral Kupası tarihinde 80. maçına çıkan 33 yaşındaki Messi, bu kupadaki toplam gol sayısını 56 yaptı. Arjantinli futbolcu, Telmo Zarra (81), Jose Samitier (69) ve Guillermo Gorostiza'nın (64) ardından Kral Kupası'nda en çok gol atan 4. futbolcu oldu.

Ayrıca, İspanya'da en çok gol attığı takım, 31 golle Sevilla olan Messi, ikinci sırada bulunan Athletic Bilbao'nun ağları ise 41 maçta toplamda 28 kez havalandırdı. Messi, Kral Kupası finalinin oyuncusu seçildi.

Hollandalı yıldız Frenkie de Jong ise karşılaşmada 2 asist bir gollük katkı sağladı.

Barça, İspanya Kral Kupası'nı 31. kez müzesine götürdü. 

Athletic Bilbao, 2 hafta içinde iki Copa Del Rey (2020 ve 2021) finali kaybetti. Athletic, Kral Kupası'nın Kovid-19'dan dolayı geçen sezon ertelenen ve 3 Nisan'da oynanan finalinde Real Sociedad'a 1-0 mağlup olmuştu.

72. dakikada Jordi Alba'nın asistini Lionel Messi bir kez daha gole çevirdi ve skoru 4-0 yaptı. 

LIONEL MESSI'DEN YENİ REKOR

Lionel Messi, 10. Kral Kupası maçında 9. golüne ulaşırken; bu turnuvada en çok gol atan futbolcu unvanını ele geçirdi. Daha önce bu alandaki rekor 9 golle Telmo Zarra'ya aitti. Lionel Messi ayrıca bu sezon tüm kulvarlarda 30 gole ulaştı ve üst üste 13. sezonunda da 30 gol barajını yakaladı. 

85. dakikada Antoine Grizmann'ın golü VAR incelemesi sonrası iptal edilirken; Barcelona sahadan 4-0 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü. 

MESSI'NIN 35. KUPASI

Athletic Bilbao'yu yendikleri karşılaşmada maçın adamı seçilen Lionel messi, 2018-19 sezonundan bu yana ilk kupasını kazandı. Arjantinli yıldız, Barcelona kariyerinde 35. kupaya uzandı. 

31. KRAL KUPASI ŞAMPİYONLUĞU

Barcelona, İspanya Kral Kupasını 31. kez müzçesine götürdü. Katalan devinin teknik direktörü Ronald Koeman ise Barcelona ile ilk kupasını kazandı. Hollandalı teknik adam, 2008'de Valencia'nın ardından kariyerinde 2. kez İspanya Kral Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı. 2009'dan bu yana ilk büyük kupasını kazanan Koeman, daha önceki 4 teknik direktörlük görevinde kupa kaldıramamıştı.

Sevilla kentindeki La Cartuja Stadı'nda oynanan karşılaşmada baştan sona rakibine üstünlük kuran Barcelona aradığı golleri ikinci yarıda buldu.

Katalan takımı, Fransız futbolcusu Antoine Griezmann (Dk. 60), Hollandalı Frenkie De Jong (Dk. 63) ve Arjantinli Lionel Messi'nin (Dk. 68 ve Dk. 72) attığı gollerle sahadan 4-0 galip ayrıldı. 

Kral Kupası'nı en fazla kazanan kulüp olan Barcelona, 31. kez bu kupayı kaldırdı. Final maçını İspanya Kralı 6. Felipe ve Başbakan Pedro Sanchez de tribünden izledi. 

Barcelona'da ilk sezonunu geçiren teknik direktör Ronald Koeman, ilk kupasını kazandı. 
Diğer yandan Kral Kupası tarihinde 80. maçına çıkan 33 yaşındaki Messi, bu kupadaki toplam gol sayısını 56 yaptı. Arjantinli futbolcu, Telmo Zarra (81), Jose Samitier (69) ve Guillermo Gorostiza'nın (64) ardından Kral Kupası'nda en çok gol atan 4. futbolcu oldu.

Athletic Bilbao • FC Barcelona • Copa del Rey • Lionel Messi • İspanya • Ziraat Türkiye Kupası • Sevilla FC

 

athletic bilbao barcelona i̇spanya kral kupası barcelona lionel messi athletic bilbao jordi alba antoıne grıezmann