814 TL İŞSİZLİK MAAŞI İLE TÜRKİYE'Yİ GEZDİLER - VAN'IDA UNUTMADILAR

TAKİP ET

814 TL ile Türkiye'yi gezen mutlu çift, Van'ı gezmeyi unutmadı. Zeliha ve Okan Özdemir çifti Van'ın hemen hemen her yerini gezen çiftlerimiz, "3 öğün yemeğin kendine has kültürüyle, leziz yemekler yiyeceğinizden şüpheniz olmasın." dedi.

814 TL ile Türkiye'yi gezen mutlu çift, Van'ı gezmeyi  unutmadı. Zeliha ve Okan Özdemir çifti Van'ın hemen hemen her yerini gezen çiftler, " . 3 öğün yemeğin kendine has kültürüyle, leziz yemekler yiyeceğinizden şüpheniz olmasın." dedi.
 
Haber: Hikmetullah Yetkin / 2019
Van Gazetesi/İran-Turkey

 
Van Gazetesi ailesi olarak çiftin samimi ve içten anlatışlarını bir yandan kaleme alarak onları dinlemeye koyulduk. 
 
Zeliha ve Okan Özdemir çifti , "Başta  Türkiye turu olmak üzere, Dünya'yı gezmek için yola çıktık. Bu yolculuğu 814 TL işsizlik maaşı ile devam ettiriyoruz. Bunu nasıl yapıyorsunuz diye soracak olursanız?  Aslında yegane destekçimiz insanlar... Nasıl mı? Çeşitli sosyal medya mecralarından kalacak yer veya gidilecek yolculuk için vatandaşlarımızdan destek alıyoruz.  Evini açanlarından tutun, bir yerden diğer yere giderken yanında sohbet isteyen insanlarımıza kadar destek alıyoruz. Türkiye turunda en az 60 il gezme düşüncemiz var.  Yermi birinci uğradığımız il Van oldu. Doğu Anadolu insanının misafir perverliğini işitmiştik. Fakat birebir tanık olunca açıkçası sevincimize tanım bulamadık. Dar vaktimizden dolayı 2 gün kalabildik, tadı damağımızda kalan Kültür mozaiği güzel Van’a virgül koyduk. Umarız bu yolculuğumuzda bize eşlik eder maceralarımızın en büyük parçası olurlar." dediler..
Bizlerde kısada olsa Van'ı dile getirdiklerinden dolayı teşekkür etmeden önce bir kaç soru sormadan geçemeyeceğiz.
 
Van’ın turistik açıdan nasıl değerlendirdiniz?
 
"Büyük İskender bir şehre adım atmışsa, oraya mutlaka gidilir. İşin şakası bir yana, Doğu Anadolu’nun coğrafyasında kocaman bir su birikintisi düşünün. Bu ancak masallarda olur gibi değil mi? Ama Van Gölü lacivert suları ve ihtişamıyla orada duruyor. İranlı turistlerin sıklıkla akın ettiğini gördük. Hatta onların kültürlerine has bir takım eğlence yerleri de mevcuttu."
 
Van’a daha önce hiç gitmemiş birisine ne gibi tavsiyelerde bulunurdunuz?
 
" Kesinlikle karnınız tok gitmeyin. 3 öğün yemeğin kendine has kültürüyle, leziz yemekler yiyeceğinizden şüpheniz olmasın. Bir de en önemlisi insanlarla sohbet edin. Bize göre bir şehri güzel kılan binalar değil, insanlardır. Van’ın güler yüzlü insanlarından şehir hakkında çok daha fazla bilgiyi rahatlıkla alabilirsiniz. Meselâ Kızkalesi’ne gitme fikrini bize minibüs de ufak bir kız çocuğuyla sohbet esnasında verdi."
 
Van’da sizi en çok şaşırtan şey ne oldu?
 
"2011’de büyük bir depremi yaşadıktan sonra bir şehrin küllerinden yeniden doğması kesinlikle. Hiç bilmeyen birisi, burada 8 yıl önce büyük bir felaket yaşandığını tahmin dahi edemez. Şu anki görünümüyle Van, İstanbul ve İzmir’i aratmayacak potansiyelde desek çokta yanılmayız herhalde."
 
Van’a gelmeden önce araştırma yaptınız mı?
 
" Dürüst olmak gerekirse daha önce gittiğimiz şehirlerde de olduğu gibi Van içinde yapmadık. Spontane yaşamayı seviyoruz. Sonrasında nereye gideceğini bilmek duygusu sanırım bize göre değil. Örnek vermek gerekirse; bir sonra ki elmayı dalından mı yemek isterseniz? yoksa tezgahtan mı? bu cevap bizim için önümüze çıkacak ilk elmayı yemek olacaktır."
Bizlerde bu güzel bilgileri aktaran ve bizlere sosyal medyalarında yer veren çiftlerimize çok teşekkür ederiz. Başka bir gezide görüşmek ümidiyle... Kalın sağlıcakla...
 
 







vanida unutmadilar 814 tl İŞsİzlİk maaŞi İle tÜrkİyeyİ gezdİler hikmetullah yetkin / 2019 van gazetesi/İran-turkey zeliha ve okan Özdemir çifti van’ın turistik açıdan nasıl değerlendirdiniz? van’a daha önce hiç gitmemiş birisine ne gibi tavsiyelerde bulun