9 GÜNDE 13 BİN 578 İRANLI VAN'A GİRİŞ YAPTI 

TAKİP ET

24 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında Kapıköy Sınır Kapısı'ndan 13 bin 578 İranlı turist Van'a giriş yaptığı öğrenildi.

İranlı turistler hem turistik açıdan hem de alışveriş anlamında Van’ı tercih ediyorlar. Van,İranlılar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. 9 günlük bayram tatilinin ilan edilmesiyle birlikte, İranlı vatandaşlar tatil bölgelerine ulaşmak için Van'a akın etti. 

Türkiye'de yerli turistler genellikle Bodrum, Kuşadası, Aydın, Antalya, Alanya gibi bölgelere yoğun bir ilgi gösterirken, İranlı turistlerin gözde tatil adresi bir kez daha Van oldu. 24 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında Kapıköy Sınır Kapısı'ndan 13.578 İranlı turist, Van'a giriş yaptı. Bu turistlerin bir kısmı havayolu ulaşımını tercih ederek Türkiye'nin diğer tatil bölgelerine geçiş yaparken, çoğunluğu doğrudan Van'da tatil yapmayı tercih etti. Ağrı Gürbulak ve Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'ndan da giriş yapan İranlılar, Van şehrini ziyaret ettiler.

Van Gölü'nün muhteşem manzarası ve çevre doğasının yanı sıra, zengin alışveriş olanakları da İranlı turistlerin ilgisini çekti. Alışveriş yapan ve Van Gölü'nde yüzen turistler, gece geç saatlere kadar açık olan eğlence mekanlarına akın etti. Özellikle İranlılar tarafından işletilen mekanlar, turistlerin gözde tercihleri arasındaydı ve burada doyasıya eğlendiler.

Bayram süresince işyerleri 9 gün boyunca açık kalan Vanlı esnaflar, İranlı turistlere sıcak bir şekilde ev sahipliği yaptılar. Alışverişten yeme-içmeye kadar birçok alanda yoğun ilgi gören esnaflar, kârlı bir bayram geçirerek memnuniyetle ayrıldılar. Aynı şekilde, Van'ı tercih eden İranlı turistler de şehirden mutlu bir şekilde ayrıldılar.
Kurban Bayramı'nın uzun tatil süresiyle birlikte Van, her yıl olduğu gibi bu yıl da İranlı turistlerin vazgeçilmez tatil destinasyonları arasında yerini korudu. Bunu yanı sıra;   

“İRANLILAR BAZI KONULARDA YAKINDI”
“İranlılar onlar için turizm merkezi olan Van’da bazı sorunlardan dolayı yakındı. Merkezdeki lavabo eksikliğinin ve işaret tabelaların eksikliğinin onlar için sorun olduğunu, yerel halkla iletişimde zorlandıklarını ve çoğu zaman gidecekleri yerlere geç kaldıklarını,” belirterek Van Büyük Şehir Belediyesinden bu sorunlara çözüm getirmesini talep ettiler.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van vanhaber turist