ABD'de kasırga dehşeti! 100 den fazla ölü var

TAKİP ET

ABD'de kasırga dehşeti! 100 den fazla ölü var . Edinilen son dakika bilgiye göre, 6 eyaleti yerle bir eden kasırgada ölü sayısı 100'ü geçti.

ABD medyası can kaybından endişe duyulduğunu bildirirken Kentucky Valisi Andy Beshear, "hortumun ilerlediği çizgideki hiçbir şey ayakta değil" dedi. Yıkımdan sonra kurtarma çalışmaları devam etse de hayatta kalanları bulmanın artık bir mucize olduğu ifade edildi.

Felaketin ardından yaşananları anlatanlar dehşeti gözler önüne serdi: '

Tek duyabildiğimiz çığlıklardı' ABD'de başta Kentucky olmak üzere Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois dahil olmak üzere birçok eyaletteki bölgeler adeta felaketi yaşadı. Yaşanan kasırga dehşetinde 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin ise hala kayıp olduğu açıklandı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılanlar bu saatten sonra hayatta kalan birini bulmanın 'mucize olacağını ifade ederken sağ kalanlar dehşet anlarını anlattı. "Tek duyabildiğimiz çığlıklardı" ABD'de Kentucky başta olmak üzere en az 30 hortumun vurduğu 6 eyalette arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaşanan felaketin merkez üssü olarak nitelendirilen Mayfield kasabasındakiler yaşadıkları anları anlattıları.

kasırga ABD