Abdullah Akbaş,'Siyasetçi ayrıştıran değil, birleştiren olmalı'

TAKİP ET

Haber Ahvan'a konuşan İyi Parti Tuşba İlçe Başkanı Abdullah Akbaş,"Siyasetçi ayrıştıran değil, birleştiren olmalı"dedi.

İyi Parti Tuşba İlçe Başkanı Abdullah Akbaş, Van'ın gündemi değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberahvan'ın sorularını içtenlikle yanıtlayan İyi Parti Tuşba İlçe Başkanı Abdullah Akbaş, "Siyaset hayatın her alanında var. Toplumu  insanların yaşantısını  geleceğini etkileyen bir kurum siyaset. Ben siyaseti  beş yıl öncesine kadar hiç  düşünmemiştim. Beş yıl önce yaşadıklarımın hayatımda bıraktığı  derin izler beni bu yola itti. Türkiye'de siyaset anlayışını değiştirmek için siyasetin aslında topluma ve devlete  hizmet olduğunu,  insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamasının izlenecek politikalar ile alakalı olduğunu bildiğim için bu seçimi yaptım. Siyasetçi ayrıştiran değil,  birleştiren olduğu zaman,  adaletli olduğu zaman,  halkın hizmetkarı olduğu zaman çok şeyin değişeceği inancındayım" dedi. 

İyi Parti PKK Sevicilikle Suçlandı

"İyi Parti ilk kurulduğu zaman FETÖ'cülük yaftası yedi. Daha sonra PKK sevicilikle suçlandı. Bunlar ayrıştırıcı siyasetin  bir parçası olarak ilk başlarda karşımıza çıktı. Van'da bu şartlar altında insanlara doğruları anlatmakta çok zorlandık. Bir başka engel ise,  iktidar partisinin insanlar üzerinde bırakmış olduğu korku politikası. İnsanların bizim partimize gelmeleri bir yana bize selam vermekten korkar halde idiler. Bu şartlar da siyaset yapmak gerçekten zor. Ama tüm zorluklara rağmen Ülkemiz ve milletimizin huzuru ve refahı için elimizden gelen her türlü hizmeti vermeye kararlıyız."

Kapıköy Sınır Kapısı Bir An Önce Açılmalı 

Bir soru üzerine Tuşba İlçe Başkanı Abdullah Akbaş," Van'ın sorunları çok, ama en önemli  sorunumuz ekonomik sıkıntı, üretime dayalı yatırımların olmaması dedi. Van bir sınır şehri. Tüm dünyada sınır şehirlerinin ekonomisi sınır ticaretine dayalıdır. Van'ın ekonomik olarak kalkınmasının önceliği sınır ticaretinin açılması bunun yapılabilmesi için de Kapıköy Sınır Kapısının bir an önce açılması gerekiyor. Vanlı İş adamının,  esnafının rahat bir nefes almasını sağlayacaktır kapının açılması"dedi. 

Kıt İmkanlarla Zor Durumda Olan İnsanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyoruz 

Bir soru üzerine Van Tuşba İlçe Başkanı Abdullah Akbaş," Genel Başkanımız sayın Meral Akşener Haziran 2021'de erken seçim olacağını söyledi. Tabiki bizler genel başkanımızın söylediği gibi 2021'de seçim olmasını tahmin ediyoruz. Bunu ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin  bir an önce çözülebilmesi için söylüyoruz. Bu kriz ve iktidarsızlığin mevcut hükümet ile çözülmeyeceği aşikar. Tuşba İlçe Başkanı olarak kıt imkanlarla zor durumda olan insanlara  yardımlar yapmaya çalışıyoruz. Fakat biz insanlara geçici yardımlar değil,  sürekli çalışabilecekleri iş alanları açmak için programlar yapmaya çalışıyoruz dedi. İnşallah düşüncelerimizi  iktidara geldiğimiz zaman hayata geçirme fırsatı buluruz" dedi. 

En Önemli Sorunumuz Adalettir

Bir soru üzerine Akbaş,  "Anayasa mahkemesinin kararını tanımayan bir alt mahkemenin olduğu yerde hukuk ve adaletten söz edilemez. Aslında bizim en önemli sorunumuz Adalet. Adalet sağlandığı taktirde ekonomi düzelir. İnsanlar huzur içinde yaşar Adalet üzerine kurulan devletler dünyaya hükmetmişler. Ne zaman adaletten uzaklaşmışlar  o zaman tarih sahnesinden silinip gitmişler dedi. Ben 20 Yıl devlet memurluğu yaptım. Aileme elimden geldiğince zaman ayırmaya çalıştım. Fakat yaptığım görevden dolayı çoğu zaman aileme zaman ayıramıyordum. Bir örnek vereyim,  iki yıl önce küçük oğluma bir olta almıştım. Balık tutmaya bir an önce gidebilirdik. Ne kadar zaman ayırdığımı tahmin ediyorsunuz. Bu iktidar döneminde hatırladığım kadarı ile  15-17 defa eğitim sistemi değişti. 7defa Milli Eğitim Bakanı değişti. Her gelen bakan bir önceki sistemi  değiştirdi. Bir Ülkeyi yok etmek için topa ve tüfeğe  ihtiyaç yok. Eğitim sistemi ile oynayın yeter. Maalesef çocuklarımızı yanlış eğitim politikaları ile kaybediyoruz. Özellikle pandemi döneminde yanlışlar zirve yaptı. Maalesef izlenen politikalar kayıp bir nesil oluşmasına yol açtı"dedi. 


Röportaj:Süleyman Çelebi

haber ahvan iyi parti van tuşba i̇lçe başkanı abdullah akbaş güncel