ACİL İHTİYAÇ NEYDİ? KÖİ'YE NEDEN BAŞVURULDU?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca, şehir hastanelerinin artık kamu özel işbirliğinden (KÖİ) çok devlet bütçesinden yaptırılacağına dair açıklamasının, 'istismar edildiğini ve saptırıldığını' söyledi. Bakan Koca, 'Yeni planlanan şehir hastanelerimizi hız kesmeden yapm...

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te bütçe görüşmelerindeki sözlerinin kamu hastanelerine ve yapım yöntemine karşı tutum gibi yorumlanması üzerine açıklama yaptı. Koca, bu konudaki eleştiri ve soru işaretlerini şöyle değerlendirdi:

ACİL İHTİYAÇ NEYDİ?

“Mevcut hastanelerimizin yaş ortalaması 49 iken birçoğu da deprem güvenliği ve fonksiyonel açıdan kötü durumdaydı. Toplam 107 bin yatağın sadece 7 bini nitelikliydi. Hastanelerimizin hemen hepsinde yataklar koğuş sistemi şeklindeydi. Çağdaş bir sağlık hizmeti verebilmek için 100 bin civarında yatağın yenilenme ihtiyacının yanı sıra artan nüfus nedeniyle 50 bin ilave yatağa ihtiyaç vardı.

KÖİ’YE NEDEN BAŞVURULDU?

Mevcut kaynaklarla ve kısa sürede hedefe ulaşmanın ancak bu şekilde mümkün olacağı görülmüştür. Günün şartlarında kamu-özel işbirliği (KÖİ) finans yöntemi tercih edilmiştir.