Afet Kuşman Özkaçmaz'dan Basın ve Kamuoyuna

TAKİP ET

Van Haber | Deva Partisi Van il Kadın Çalışma Başkanı Afet Kuşman Özkaçmaz, Basın ve Kamuoyuna açıklamada bulundu.

Van Haber | Deva Partisi Van il Kadın Çalışma Başkanı Afet Kuşman Özkaçmaz, “İlimizin kadınlarının ihtiyaçlarına yönelik bir proje geliştirdim. Bu projeyle annelerin ya da çocuk yetiştiren ebeveynlerin ihtiyaçlarını giderebileceğimizi umut ediyorum. Ben de sizler gibi anneyim ve dört çocuğum var. Anadolu Üniversitesinden Pedagojik formasyon aldım. O süreçte formasyon eğitimi alırken, özellikle annelerinde bu eğitimi almasını düşünüyorum. Çünkü; bu eğitim sadece eğitimcilerle ve öğretmenlerle sınırlı kalmamalıydı."

“BİZ KADINLAR ÇOK ÖNEMLİYİZ”

"Biz kadınlar çok önemliyiz. Bizler insan yetiştiriyoruz. İnsanların gelişim evrelerini eğer iyi bilirsek ya da onları yakından tanırsak, onların problemlerini ve istek beklentilerine daha iyi çözüm üretebileceğimize inanıyorum. Ben eğitim aldıktan sonra aslında her çocuğun sadece çocuk gözüyle bakılmayacağını, her bir çocuğun ayrı evrelerde olduğunu ve bu evrelerde her çocuğun ayrı beklentilerinin olduğunu, kişilik evrelerinde ihtiyacına yönelik yaklaşmamız gerektiğini ve bundan sonra değişim öncülüğüne inandım. Bizler, Deva Partisi kadın çalışma başkanı olarak, ben ve ekibim birlikte uzun çalışmalarla bu projeyi geliştirdik. Bu projenin devamında uzmanlardan yardım almam gerekiyordu. Bu aşamada sosyologlar, psikologlar, hukukçular, gelişim uzmanları ve aile terapistleriyle etkileşim halinde olduk.”

“EBEVEYN OLARAK, TEK SERVETİMİZ ÇOCUKLARIMIZDIR”

 “Bizler çocukların kişisel gelişimi, ahlak gelişimine ve dil gelişimine bu evlerinde çocukların var olan o bilinçsel süreçlerini bilip ona göre katkı sunacağız. Maalesef ki ülkemizde artan pandemi koşulları sebebi ile her geçen gün annelerin yaşadığı sıkıntıları duyuyoruz. Örneğin; çocuklarda madde bağımlılığı, genç işsizlik, genç intiharları, aile içerisindeki şiddet ve boşanmalar, projeyi hızlandırmamda etkili oldu.

Çocuk yetiştirirken ebeveyn olarak; tek servetimiz çocuklarımızdır. Anne babaların hedefi onları en iyi şekilde yetiştirip, topluma hazırlamanın güvende hissetmesini sağlamaktır. Tabii bunu yaparken anne ve babalar da huzurlu olmalı, iletişimi bilmelidir. Ayrıca anneler mutluysa ve huzurluysa sağlıklı çocuklar yetiştirebilirler. Bu nedenle çocuk gelişim evrelerini değil, annelerinde kendilerini güvende hissetmeleri için onların daha verimli olmalarını sağlamak adına iletişim eğitimi vermeyi planlıyorum.”

“İNSANLARIN BİREYSEL FARKLILIKLARINI GÖZ ARDI ETMEYELİM”

"İletişim nedir? Öfke kontrolü, ben dili ve problem çözme yeterliliği gibi alanlarda kendimizi değiştirip dönüştürebileceğimize o bilinçsel süreçlerimize yön verebileceğinize verilen bir addır. Her insan farklıdır. İnsanların bireysel farklılıklarını göz ardı etmeyelim. Bazı çocuklarımıza davranışçı kuralla yaklaşmamız gerekirken, bazılarına bilinçsel ya da hümanist kuramla yaklaşırsak onların ihtiyaçlarını belirler ve topluma daha sağlıklı bir birey olarak kazandırmış oluruz."

"ANNELERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

"Bu noktada ben ilimizdeki bütün kadınları buraya davet ediyorum. Eğer sizler aile içerisinde yaşadığınız bir sorun varsa, çocuğunuz madde bağımlısıysa, ergenlik evresindeyse ve onları yetiştirirken zorlanıyorsanız sizi buraya bekliyoruz. Bundan sonrası sizlerin katılımıyla alakalı bir durumdur. Eğer ki biz yoğun bir şekilde ilgi görürsek, gruplar halinde bu evreleri öğretip annelere katkı sağlayacağız. Katılım sayısı yetersiz olursa yine de sizler her alanda yaşadığınız sıkıntıları bize aktarabilirsiniz. Sizlere uzman ekiplerimizle birlikte yardımcı olacağız. Bunlar psikolojik sorunlar olabilir, çocuk yetiştirmede ki problemler olabilir, aile içerisinde iletişim yetersizliği de olabilir ya da hukuki anlamda bir desteğe ihtiyacınız olabilir, siz kadınlara hizmet için buradayım. Bu bilgilerimi sizlere de aktarmayı hedefliyorum. Tabii ki bunu yalnız yapmayacağım bununla beraber uzman hekimlerimizle, psikologlarımızla, sosyologlarımız ve akademisyen hocalarımızla sizlere hizmet sunmaya hazırız."diyerek konuşmalarını noktaladı.

Van Gazetesi Haber - Sevda Uzunyol
 

van afet kuşman özkaçmaz basın kadın çocuk anne van haber