Ahmet Zahiroğlu, Bir memleket, sanatını kaybetmişse; her şeyini kaybetmiştir

TAKİP ET

Vanlı Şair ve Yazar Ahmet Zahiroğlu, yaptığı çalışmalardan bahsederek, Van'daki sanat anlayışına değindi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER | Sanata ve sanatçıya değer verilmesi için seslerin her daim yüksek olmasının gerekliliğine vurgu yapan Şair ve Yazar Ahmet Zahiroğlu, yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak, Van’da sanat için bir alan açılması gerektiğini söyledi.

Vanlı Şair ve Yazar Ahmet Zahiroğlu,“Şu anda Hat sanatıyla uğraşıyoruz. Van’da kiralar çok pahalı ve bu sanatla bu kirayı asla çıkaramayacağımız için yer sıkıntısı yaşıyoruz. Bu anlamda Belediyelerden ve ilgili kurumlardan destek bekliyoruz. Beklediğimiz destek sağlanırsa çalışmak için bir alanımız olur ve işimizi daha iyi icra edebiliriz” diyerek sanatın ekonomik sorunlar yüzünden askıda kalmasını istemediğini belirtti. 



Kendi çalışmalarına da değinen Zahiroğlu, “Ben şair değilim şiir yazmaya çalışan bir bireyim. Kendimde okumaya çalışıyorum. Bunun yorumu da dinleyicilerimize kalmış. Yakın zamanda şiir kitabı çıkartmayı düşünüyoruz. Genel olarak Sanatla uğraşıyorum. Profesyonel anlamda bir ressam değilim ama bu konuda da profesyonele doğru gitmeye çalışıyorum” dedi. 



Zahiroğlu sanata ilgi duyanların ellerinden tutulması gerekliliğine de vurgu yaparak, “Sanata özenen insanlar keşfedilmeli ve bunlara imkânlar sağlanmalıdır. Sanata ve sanata özen gösteren insanlara sahip çıkalım. Çünkü eğer bir insan, bir memleket sanatını kaybetmişse her şeyini kaybetmiştir” dedi.



VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN - 0544 409 0328 - van haber , van gazetesi

 

van ahmet zahiroğlu şair yazar sanat vangazetesi van haber