Akman, 'Parkı olmayan merkez mahalle kalmayacak'

TAKİP ET

Van Gazetesi Haber – Tuşba Belediyesi Başkanı Salih Akman, yeni projelerini tek tek sıraladı.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “ ‘Her Mahalleye Bir Park’ sloganıyla çocuklarımızın aileleri ile birlikte huzur ve güven içerisinde kaliteli bir zaman geçirmeleri için yaklaşık bin 500 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz parkımızın Şemsibey mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

İçerisinde mahalle sakinlerinin oturup dinlenebileceği piknik masaları, oturma bankları, kamelyalar ile çocuklar için eğlence, gençler için spor alanları, aydınlatma sistemi, ağaçlandırılmış bölümleri ve parkın estetiğine uygun çöp kutularının yer aldığı parkımız aynı zaman da Şemsibey Mahallemizin ilk parkı olma özelliğini taşıyor. İnşallah projesini tamamladığımız Beyüzümü Mahalle Parkımızı da hayata geçirdiğimiz takdirde parkı olmayan merkez mahallemiz kalmayacak. 

Bizler bugüne kadar, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının gereği asli görevlerimizin yanı sıra, özünde şeffaflık, halka hizmet, değişim, gönüllere dokunmayı öngören bir ferasetle sosyal hayatı canlandıracak önemli projeler hayata geçirdik. 

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Tuşbamızın geleceği için bir vizyon ortaya koyarak, sosyal alanların arttırılması adına İskele İkinci Etap Sahil Bandı, Ayanıs Halk Plajı, Kent Meydanı, Şemsibey Mahalle Parkı ve Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nin çevre düzenlemesi olmak üzere ilçemize 2 yıllık görev süremiz içerisinde toplam 160 bin metrekare park ve yeşil alan kazandırdık. 

Sizlere hizmet etmek şereftir. Siz hizmetlerin en güzeline layıksınız. İşte burada sizlere birkaç güzel hizmetin müjdesini vermek istiyorum. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi Bahçesi’ne Şemsibey Mahalle sakinlerimizin ve gençlerimizin kullanabileceği bir futbol sahası yapıyoruz. Sahamızın ihalesi tamamlandı inşallah kısa bir süre sonra yapımına başlanacak. 

Bir başka müjde ise mahallemizi ihya edecek olan 750 bin metrekare alanı ile bölgenin en büyük millet bahçesi özelliğine sahip olan Tuşba Millet Bahçemizi de Şemsibey ve İskele mahallelerimizin arasında yapıyoruz. Tuşba Millet Bahçemizin de proje ihale dosyası tamamlandı. İnşallah yakın bir zamanda ihale ilanına çıkacak.  

Biz, Tuşba Belediyesi olarak istiyoruz ki; hayata geçirdiğimiz bu projelerimiz halkımıza ilham versin. İlçe sakinlerimiz Tuşba’da yaşadığı için kendini daha huzurlu ve ayrıcalıklı hissetsin. İşte bunun için göreve başladığımız gün nasıl bir heyecan içerisindeysek bugün de aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tuşbalıların bize olan güvenini bu zamana kadar boşa çıkarmadık. Bundan sonrada inşallah çıkarmayacağız. Tuşbamızı 2023 hedeflerine doğru adımlarla götürecek tüm çalışmalarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle açılış törenimize katılımlarınızdan dolay hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, parkımızın Şemsibey Mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Tuşba ilçesini Şemsibey Mahallesi’nde park açılışı yapıldı. Açılışa, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın yanı sıra, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve İrfan Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve kurum amirleri ile davetliler katıldı. 

Devamı geliyor…

Van Gazetesi Haber – 0544 409 03 28


 

salih akman van tuşba park