Akşener, O gülerken, biz kahrolduk-vanhaber

TAKİP ET

VANHABER İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. İdlib'de yaşamını yitiren askerlerin isimlerini okuyan Akşener, konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

VANHABER


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. İdlib’de yaşamını yitiren askerlerin isimlerini okuyan Akşener, konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklendi. 


Akşener, "37 can, 37 yarım kalan öykü… Ruhları şad olsun… Aslında bu haftaki grup toplantısını şehitlerimizin ruhuna dua okuyup aziz hatıraları ile bitirmek istiyordum ama devleti yönetenler ciddiyetten ne kadar uzak olduklarını gösterdiler. Sayın Erdoğan birkaç gün önce birkaç şehit diyordu” dedi.  Akşener, “Sayın Erdoğan rakamları çok sever. Ama bazı rakamları hiç sevmez. İşsizlik rakamları, borçlu insan rakamları. İşçiye emekliye yapılacak ücret zammı rakamlarını sevmez. İşine gelmeyince sorumlusu olduğu rakamlardan kaçar”

Akşener,  şunları ifade etti: “O gülerken, biz kahrolduk. Yüreğimiz yandı, ruhumuz kavruldu. O güldükçe, güldürdükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin, akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük. 36 oğlumuzu toprağa verdik, 1 oğlumuzu da bugün veriyoruz. Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan? 36 evladımızı toprağa verdik sen hâlâ eğleniyor musun sayın Erdoğan? Mesela Batuhan Onbaşı… Şehit torunuydu. Çoluğa çocuğa karışacaktı. Şimdi evlenemeyecek


. TRUMP-ERDOĞAN GÖRÜŞMES


Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesine dair yaptığı açıklamaya da değinen Akşener, şöyle devam etti: "Putin’in Suriye’de ne işi var?’ demiş. Sayın Erdoğan da ‘Kamışlı’da petrol var’ demiş. Cehalete bakar mısınız? Rusya’nın Suriye’de ne işi olduğunu bilemeyecek kadar tarih cahili birinin, kendi ülkesinin neden orada olduğunu bilmesi mümkün mü? Hani okullarda okutulurdu; ‘Rusya’nın sıcak denizlere inme hedefi’ denirdi ya, işte o sıcak denizlerdeki üssüdür Suriye. Rusya, 1958’den beri Suriye’de. Hem ikili anlaşmalarla, hem de askeri üsleriyle. Bu gerçeği ve nedenlerini bilmiyorsan, ya da bilmeze yatıyorsan, o coğrafyaya niye kafanı uzattın sayın Erdoğan? Suriye’de ne işi olduğunu bilmediğin Putin’in, Soçi’de ve Astana’da ne işi vardı sayın Erdoğan? Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun, ortak devriyeyi de kapsayan mutabakatı neden imzaladın sayın Erdoğan? Diplomasi senin keyfine göre yürüttüğün dostluk ilişkilerinden ibaret değildir. Dostlarınla dedikodu seanslarını bırak, dış politikada ülke menfaatinin esas olduğunu anla artık.


”VANGAZETESİ



meral akşener recep tayyip erdoğan meclis grup toplantıs idlip suriye şehitler batuhan onbaşı trump vanhaber vanhaberleri vangazetesi