Altın Piyasasını Uzmanlar Değerlendirdi

TAKİP ET

Altın Piyasasında Ons Fiyatı Yükseldi, Uzmanlar Olumlu Beklentilerini Paylaştı.

Altının ons fiyatı, 13.45 itibariyle yüzde 1 artışla 1888 dolar seviyesinde işlem görmektedir. ABD altın vadeli işlemleri ise yüzde 1 artışla 1902 dolara yükselmiştir.

Altının gram fiyatı ise yeni güne yükselişle başlamış ve saat 14.00 itibarıyla yüzde 1,3 artışla 1688 lira seviyesinde bulunmaktadır. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 816 liradan, Cumhuriyet altını ise 11,853 liradan satılmaktadır.

Uzman yorumlarına göre, güçlü ABD enflasyon verilerine rağmen piyasalar, Fed'in döngüselliğinin zirve yaptığı bir senaryoyu giderek daha fazla fiyatlamaktadır. İsrail'deki çatışmaya ilişkin belirsizlik, altın için olumlu bir etki yapmaktadır ve altının yeniden canlanmaya başladığı düşünülmektedir. Analistler, fiyatların ons başına 1900 dolara ulaşabileceğini belirtmektedirler.

Tacirler Yatırım'ın Günlük Bülteni'nde ise altın fiyatlarına dair değerlendirme, orta-uzun vadeye yönelik olumlu beklentilerin korunduğunu ancak kısa vadeli görünümde hala risklerin bulunduğu ifade edilmektedir. Bu nedenle piyasa, belirli risklere karşı dikkatli olmalıdır.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

dolar uzman altın ABD van haber van haberleri