Ankara'daki roket fabrikasında ölümlü patlama

TAKİP ET

Ankara'daki MKE fabrikasında patlama: Can kayıplarıyla birlikte büyük bir endişe ve soru işareti yaratıyor. Olayın nedeni araştırılıyor.

Ankara'daki MKE roket ve patlayıcı madde fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız olduğu belirtildi. Elmadağ ilçesindeki fabrikada patlama sesi duyulmasıyla birlikte dumanlar yükseldi ve olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalan 5 kişinin kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyet göstermektedir. Şu an için ayrıntılı bilgiler gelmeye devam ediyor ve olayın nedeni üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir.

Elmadağ'ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi. Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu.

Ankara'da Elmadağ'ın Tatlıca Mahallesi'nde bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki yerleşim yerlerinde duyulan bir ses duyuldu. Patlamanın ardından fabrika üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. MKE itfaiyesi ve Ankara itfaiyesi, fabrika içinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Çalışanların yakınları da olay yerine akın etti. Olayda maalesef ölü ve yaralıların olduğu bilgisi edinildi.


Ankara'nın Elmadağ ilçesinin Tatlıca Mahallesi'nde faaliyet gösteren MKE (Makina ve Kimya Endüstrisi) roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama, fabrikanın üretimhane bölümünde gerçekleşti ve çevredeki yerleşim yerlerinde duyulan güçlü bir sesle kendini hissettirdi.

Patlamanın etkisiyle birlikte fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi, çevre bölgede gökyüzü siyah bir duman tabakasıyla kaplandı. Olaya acil müdahale için polis, ambulans, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve itfaiye ekipleri derhal olay yerine sevk edildi. MKE itfaiyesi ve Ankara itfaiyesi, fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir.

Patlamada maalesef ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Olayı duyan fabrika çalışanlarının yakınları, endişeli bir şekilde fabrikanın önüne akın etti. Yetkililer, güvenlik önlemleri altında arama ve kurtarma operasyonlarını yürütürken, patlamanın nedeni henüz netlik kazanmamıştır.

Ankara'daki MKE roket ve patlayıcı fabrikasındaki bu patlama, büyük bir endişe ve üzüntüyle karşılanmış olup, yetkililer tarafından olayın tüm detayları araştırılmaktadır.

Ankara Elmadağ’ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi.

Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

5 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saatlerinde yaşanan patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

patlama Roket fabrika Van