Aras, Van Haber Basınla bir araya geldi

TAKİP ET

Van Millî Eğitim Müdürü Nurettin Aras, ulusal ve yerel basınla bir araya geldi.

Van'a atandıktan sonra ulusal ve yerel basınla biraraya gelen Van Millî Eğitim Müdürü Nurettin Aras," Üç buçuk aydır Van'da görev yapıyoruz. Daha önce sizlerle program yapmak isterdik. Nasip bugüneymiş. Bugün ki toplantımızın amacı; sağlıklı iletişim ağı oluşturmak. Bzileri kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ederiz. Van bizim için her zaman çok kıymetliydi. Van'da doğup büyüdüğü ve geliştiği şehirde bağlarımız hiç kopmadı. Bugün burada görev yapmak, hizmet etmek bizim için bir borçtu. Bu borcu ödemek için geldim."dedi.

Aras,

"Van'ın eğitim potansiyeli gerçekten çok büyük. Sahip olduğu kaynaklar oldukça iyi ve birçok ilden daha fazla. Genç nüfusumuz ve güçlü potansiyelimizle memleketimize katkı sağlamak istiyoruz. Çocuklarımıza doğru bir eğitim vermek, onları geleceğe hazırlamak bizim önceliğimiz. Bu sorumluluğu yerine getirmek için gönüllüyüz ve bu memleket bizim için önemli.

Geçmişte bu görevi üstlenmiş tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Bizler de kendi sorumluluğumuza sahip çıkarak çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için çalışacağız. Fiziki kaynaklarımızın iyi durumda olduğunu biliyoruz. İpekyolu ilçesindeki yoğunluğa rağmen diğer ilçelerde de yeterlilik gözlemleniyor.

Eğitim ihtiyaçlarımız devam ediyor, ancak yatırımlarımız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bölgeye kaynak sağlaması sevindirici. Gelecek yıllarda daha büyük yatırımların başlaması umut verici. Özellikle geçen yıl yapılan hamlelerle fiziki alt yapı ve kapasite oluşturuldu.

Öğrencilerimizin akademik başarısını artırmak adına ETÜT VAN projesi önemli bir adım. Sayın valimizin maddi katkısıyla bu projede kaliteli kaynaklar ve imkanlar sağlanıyor. 13 ilçede sistemli bir şekilde takip ediliyor ve bu çalışmanın ilk yılında olumlu sonuçlar alındı.

Çocuklarımızın kültürel gelişimini desteklemek için kitap okuma alışkanlığını teşvik ediyoruz. Bütün okullarımızda kitap okuma saati uygulanıyor ve kütüphaneler yenilenerek 2.5 milyon kitap öğrencilere sunuldu. Kitap okuma alışkanlığının çocuklarımızın davranışlarına dönüşmesi için çaba harcıyoruz.

Bu çalışmaların maliyeti büyük olsa da çocuklarımıza ulaştırmak ve içeriklerini gözden geçirmek zorundayız. Sorunsuz ve sağlıklı içeriklere odaklanarak çocuklarımıza en iyi eğitimi sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz."dedi

 

Devamı geliyor...

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van van haber Nurettin Aras Milli Eğitim