Arıza filmini kınayan Van ilinde en çok izlenen film oldu

TAKİP ET

Van'da uzun süre önce arıza filmi kınandı. Bunun üzerine Arıza film yöneticileri bir karar alarak, senaryoyu değişmek zorunda kaldı. Filimde Van'a gelecek olan oyuncuların Van tepkileri üzerine adımlarını geri atarak, olayın sessizliğine gidildi.

Van'da birçok iş adamları ve birçok STK başkanları Arıza filmini kınamasına rağmen izlemeleri devam etti. En çok izlenen il sırasına Van olarak giren Arıza filmi çok büyük yangı uyandırsa da izlenmeye devam edilmekte olduğu bir kez daha göz önüne serildi.
 
NEDEN VAN TEPKİ GÖSTERDİ?

Filmin içersinde Van'ın küçümsenmesi, Van'a dağ başı olarak tabir gösterilmesi üzerine Van halkı bu duruma doğal olarak tepki gösterdi. Bu sözü söyleyen bir yönetmen olmadığını ve sadece film rolleri gereğince yapıldığı sonradan açıklandı. Oysa Van'ın tarihi, turizmi, güzelliğini bildikleri halde "DAĞIN BAŞI" denilmesi oldukça Van halkını hüzünlü duruma düşürmüştür.

Neye göre ve kime göre tepki gösterilmelidir?

Van'ın dağ yamaçlarının olması, tarihi ve kültürü bakımından daha sıcak, içten bir memleket olmasını da göz ardı etmeyen ARIZA film yöneticileri Van'ın çok güzel bir memleket olduğunu vurgulamadan geçemediklerini bir kez daha gözler önüne serilmiştir.
 
Haber: Van Gazetesi - Magazin - Zehra Sahiban
 
 
 

arıza van van arıza van magazin