ASKON'DA Devlet Destekleri ve Yatırım Teşvik Semineri Düzenledi

TAKİP ET

Son dakika Van haber , Van Gazetesi | Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van Şubesi tarafından "Devlet Destekleri ve Yatırım Teşvik Semineri" düzenlendi.

Düzenlenen seminere ASKON Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Eren Görsel Görmen ve davetliler katıldı.

Gerçekleştirilen seminerde; Devlet Destekleri ve Yatırım Teşvikleriyle ilgili bir sunum yapan Yatırım Teşvik Uzmanı ve Mali Müşavir Fatih Üşür şöyle konuştu:


" 2018 yılında her şehrin, her dinamiğin içerisinde yatırımlara yön vermek, yatırımcılara omuz vermek uhtesiyle yola çıktık. Oldukça iyi bir nokta da iyi yatırımcılarla beraber güzel çalışmalar yapmaktayız.

Hayatımda ilk defa Van'a geldim. Çok güzel bir il ile karşılaştım. Van'ın hem insanlarına hem de coğrafyasına müthiş saygı duydum. Karşımda gelişmekte olan bir yer bulmak çok hoşuma gitti. Van’ın gelecekte ufkunun açık olduğunu düşünüyorum. 

Van'ın hem coğrafyası hem jeopolitik konumu çok önemli bir yerde. Bu bölgedeki yatırımcıların bunlara yönelik çalışmaları ve hedef projelerini gördüm ve  bu da beni mutlu etti. Bu nedenle  Van’ın yolunun açık olduğunu düşünüyorum. İnşallah Van için güzel yatırımlar, güzel istihtamlar, güzel katkı değer yaratabilecek projeler olur.
  Size  Sanayi Teknoloji Bakanlığı Yatırım  Teknoloji Sistemini  ana hatlarıyla  izah etmek istiyorum. Çünkü bizim bölgemiz için çok değerli noktaları var. 

   15 tane şehir 6. Bölge kapsamında ve  bu şehirlerin içinde Van'da bulunmaktadır.  Bu kapsam müthiş bir desteği de beraberinde getiriyor. Özelikle yatırımcıları yeni  yatırımlara  sevk ediyor. Tabi bunları yaparken sadece devlet destekleriyle kalmamamız lazım o yüzden yatırımın sonrasındaki özelikle satış pazarlama gibi ve işin sürdürebilirliği noktasındaki yatırım ilerleme noktasındaki kısımlarına mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor.  
Türkiye'de yedi yılda bir devir sistemi olduğunu görüyoruz. Türkiye'de 7 yılda bir firmalar batıp tekrar kuruluyor. Dolayısıyla yatırımlarımızın sürdürebilirliği çok önemli. Özellikle yönetimsel yatırımın devamı noktasındaki  kurumsal yöneliş içerisinde o pazarla ilgili ilave pazar ilave araştırmalar yaptığımız dış ticaretle ilgili Pazar varsa analatik çalışmalarda devreye giriyor.  Bölgesel girişimde bizim bütün bölgelere göre hatta bazı bölgelere göre ileri düzeyde o bölgeyi koruyacak niteliktedir. 6. Bölgede böyle bir sorunumuz yok. Çünkü hemen hemen bütün kurumları teşvik kapsamında en üst noktadan destek alıyor.  

Bu sistemle devlet  yatırım yapıp ona vergi ödemememizi istiyor.  Yani devlet, vergi ödemek yerine makine al, robot al ilave hol yap, yatırım yap diyor."dedi.

ASKON Van Şube Başkanı Şeref Gültepe tarafından organize edilen "Devlet Destekleri ve Yatırım Teşvik Semineri" programı  düzenlendi. Programda ASKON Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, Destek ve Yatırım Teşvik hakkında bilgiler aktardı.


Van Gazetesi/ Hikmetullah Yetkin  - Van Basın/ Yunus Tuğrul 

van haber , van haberleri , van gazetesi
 

devlet destekli teşvik seminer vantso askon van askon şeref gültepe van haber van haberleri van gazetesi van