AssisTT ile özel röportaj

TAKİP ET

AssisTT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tüfekçi ile özel ropörtaj...

AssisTT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tüfekçi merak edilen tüm soruları yanıtladı.

1.    AssisTT’i kısaca tanıyabilir miyiz?

AssisTT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tüfekçi,"2007’de yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olarak kurulan bir müşteri deneyimi şirketiyiz. Türkiye’nin öncü marka ve kurumlarına çağrı merkezi çözümleri, satış-pazarlama, yüz yüze hizmet, dış kaynak kullanımı tedariki, sosyal medya yönetimi ve gelir yönetimi alanlarında çok kanallı müşteri deneyimi çözümleri sunuyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet prensibi doğrultusunda, üst düzey teknolojileri sistemlerimize entegre ederek müşteri memnuniyetini maksimum düzeye çıkarma hedefiyle çalışıyoruz. Sağlık, telekomünikasyon, finans, ulaştırma, perakende, e-ticaret,  enerji gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren iş ortaklıklarımıza geleneksel çağrı merkezi fonksiyonlarının çok dışında bir hizmet sunuyoruz.

2.    Sektörde sizi farklılaştıran unsurlar neler?

 AssisTT olarak kendimizi çağrı merkezi olmanın ötesinde dijital dönüşümün öncüsü bir teknoloji merkezi, yenilikçi bir iletişim merkezi, her yıl binlerce gence iş imkânı sunan bir istihdam merkezi olarak konumlandırıyoruz. Farklı sektörlerdeki müşterilerimize iyi deneyimler sunmak, kaliteyi üst seviyede tutmak ve bunu yaparken de dijital trendlerden yararlanmak bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Teknolojimize ve ekiplerimizin yetkinliklerine yaptığımız yatırımlarla hem kurumsal hem de nihai müşterilerimize yaşattığımız deneyimde değer yaratacak uygulamaları hayat geçiriyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha kolay cevap verebilmek adına farklı segment grupları belirliyor ve her segmente farklılaşan davranış modellerimizle müşteri yönetimini sağlıyoruz. Bu anlayışımıza paralel güçlü finansal yapımız, sektörel uzmanlığımız, güçlü teknolojik alt yapımız, yetkin ekiplerimiz, insan odaklı ve inovatif bakış açımız ve Türk Telekom’dan aldığımız güçle bugün sektörün lider oyuncusuyuz.    

3.    AssisTT’in istihdam konusundaki çalışmalarından bahseder misiniz?

AssisTT olarak istihdama katkı sağlamayı her zaman milli sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Yıllık istihdam rakamlarımıza baktığınızda AssisTT’in ülkemizde istihdam yaratan lokomotif kurumlardan biri olduğunu görebilirsiniz. Pandemi sürecinde bile 5 bin yeni istihdam sağladık.  Bu sene sonuna kadar yine 5 binden fazla bir istihdam hedefimiz var. Sektörümüzün doğası gereği, daha çok yeni projelere iş gücü sağlamak, mevcut projelerdeki iş hacmi artışına paralel ekip ihtiyacını karşılamak ve organizasyonel yeniden yapılandırma çalışmalarımız kapsamında ortaya çıkan yeni pozisyonları doldurmak amacıyla işe alım yapıyoruz. Van’daki Müşteri Deneyim Merkezimiz’de de sürekli büyüyen bir ekibimiz var.  İş hacmimizin büyümesine paralel olarak işe alım çalışmalarımız devam ediyor. Van özelinde ağırlıklı olarak Müşteri Temsilcisi pozisyonu için işe alım gerçekleştiriyoruz. Vanlı gençler çalışma konusunda çok özverili ve titizler, bu da iş sonuçlarımıza doğal olarak yansıyor. 

Şirketimizde çalışmak isteyen adaylar, AssisTT Kariyerim web sitesinden ilanlarımızı inceleyebilir, uygun buldukları iş fırsatı için özgeçmiş oluşturarak başvuruda bulunabilirler. 

4.    Yenilikçi bakış açınızla sektörde önemli projelere imza atıyorsunuz. Bunlardan biri olan Özgür Çalışma Modeli’yle ilgili neler söylemek istersiniz?

Pandeminin hızlandırdığı dijital dönüşüm hiç şüphesiz çalışma modellerinde de ezber bozan gelişmeleri beraberinde getirdi. Birkaç yıl öncesine kadar bazı şirketlerin çalışanlarına fark yaratan bir uygulama olarak sunduğu uzaktan çalışma artık hemen her sektörde bir standart haline geldi. Biz de bir teknoloji şirketi olarak uzaktan çalışmayı yeniden yorumladık ve Özgür Çalışma Modelini hayata geçirdik. Bu yeni nesil çalışma modeli sayesinde çağrı merkezi çalışanlarının yanı sıra üniversite öğrencileri, ev kadınları ve engelli bireyler başta olmak üzere herkese uzaktan, yarı zamanlı ve esnek çalışma imkânı sunuyoruz. Bu sayede çalışanların yaşamı daha da kolaylaşırken, tam zamanlı çalışma imkânı olmayan kişilere de iş fırsatı sunuyor, ülke istihdamına katkı sağlıyoruz. Bireyler bu model ile birlikte günde 4-5 saat çalışarak geri kalan zamanlarda diğer işlerine vakit ayırabiliyor.

5.    Çağrı merkezi sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırmak ve istihdama katkı sağlamak için neler yapıyorsunuz?

Sektörümüze nitelikli insan kaynağı yetiştirmek sektörün lideri bir kurum olarak her zaman önceliklerimizden biri oldu, hatta bunu sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Her bir çalışma arkadaşımızın kariyer yolculuğunu sürekli güncellediğimiz eğitim ve gelişim programlarıyla desteklediğimiz gibi bu sektöre ilgi duyan bireylerin gelişim yolculuklarına da rehberlik ediyoruz. Bu anlayışla 2019’un Ekim ayında Çağrı Merkezi Okulumuz’u hayata geçirdik.  Birikim ve deneyimimizi aktarmak adına sektörde bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Çağrı Merkezi Okulumuz’un kapılarını herkese açtık.

Okulumuzda teorik eğitimin yanında teknik gezi ve staj programları sunuyor ayrıca öğrenciler mezun olduğunda ise AssisTT bünyesinde istihdam imkânı sağlıyoruz. Üniversitelerle iş birlikleri geliştirerek, Çağrı Merkezi Okulu öğrencileri başta olmak üzere bu sektöre ilgi duyan öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz.  Şu ana kadar Samsun Ondokuz Mayıs, Düzce, Uludağ, Sivas Cumhuriyet ve Selçuk Üniversiteleriyle iş birliği protokolü imzaladık. Önümüzdeki dönemde bu iş birliklerinin artmasını hedefliyoruz. 

Bu projemizle çok yakın bir zamanda uluslararası bir ödülün de sahibi olduk. Çağrı Merkezi Okulumuz, dünyanın en saygın araştırma ve danışmanlık kuruluşlarının başında gelen Brandon Hall Group’un gerçekleştirdiği Brandon Hall Group HCM Mükemmellik Ödülleri’nde “En İyi Yetkinlik ve Beceri Geliştirme” kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Çok inanarak ve büyük bir özveriyle hayata geçirdiğimiz projemizin böyle kıymetli bir ödülle taçlanması bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

6.    Van’daki Müşteri Deneyim Merkezi’nizden bahseder misiniz?

Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Van’da İpekyolu Caddesi üzerinde 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulu yeni ve modern binamızla yer alıyoruz.  Doğu’nun incisi Van’da 1000 kişiye yaklaşan istihdam kapasitemizle ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak bizim için çok değerli. Şehre ilk geldiğimiz anda Van halkının sıcaklığını hissettik ve bu bize büyük güç verdi. Van gibi potansiyeli yüksek şehirlerde müşterilerimize çözümler sunarak ülkemize karşı önemli bir sorumluluğumuzu da yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bunu Vanlı hemşerilerimiz ile birlikte başarmak da ayrı bir gurur kaynağı.  

Bu merkezimizde çalışma arkadaşlarımızın yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. Pandemi süreciyle Türkiye’nin farklı illerinde yer alan müşteri deneyimi merkezi çalışanlarımızın büyük çoğunluğu uzaktan çalışma modeline geçti. Bu süreçte Van merkezimizde de çalışanlarımızın yüzde 50’den fazlası uzaktan hizmet sunmaya devam ediyor. 

Van Müşteri Deneyim Merkezimizin yatırım sürecimizde bize desteklerini esirgemeyen, attığımız her adımda yanımızda olduğunu hissettiren ve süreçlerimizi hızlı bir şekilde tamamlamamızı sağlayan başta Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, Sayın Kayhan Türkmenoğlu ve Van İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Hidayet Kişi olmak üzere Van’daki tüm kurum ve kuruluşlara içtenlikle teşekkür ederiz."dedi.

Van Gazetesi Haber Merkezi

 

AssisTT vanhaber işkur