Ayazbey Zeytinyağı Başkale'de Ayaz Eczanesi Raflarında Yerini Aldı

TAKİP ET

Ayazbey Zeytinyağı firmasının sahibi İsmail Ayaz, '2020 sezonu erken hasat Ayazbey natürel sızma zeytinyağlarımız, uzun uğraşlardan sonra Ayvalık'ta ki zeytinliğimizden Başkale'deki Ayaz Eczanesi raflarında yerini aldı' diyerek ilgililere müjdeyi verdi.

Asıl amaçlarının Kuzey Ege’deki zeytinliklerinin ve Doğu Anadolu’daki tarlalarının ata tohumları ile gıdada tarım ilacı kalıntısı bulunmayan, katkısız, saf, doğal, güvenilir ve sağlıklı üretim yapmak olduğunu söyleyen İsmail Ayaz, zeytinyağının geçirdiği evreleri anlatarak şu ifadelerde bulundu: “Ayvalık - Gömeç - Burhaniye bölgesinde bulunan bahçelerden Ekim-Kasım aylarında Ayvalık yağlık cinsi zeytinler yeşilken toplanır. Delikli 25 kg alan kasalara konur ve bekletilmeden aynı gün içerisinde kendi fabrikalarımıza götürülür ve sıkıma alınır.

26 °C' de "Kontinü Sistem Üretim" yöntemiyle su ilavesi yapılmadan 2 fazlı sistemlerde zeytinyağları üretilir. Üretim sürecinde hiçbir katkı maddesine yer verilmeyip, günümüzün modern ve hijyenik şartlarında üretilmektedir. Kağıt filtreden geçirilen zeytinyağı, posasından arınıp, sofralarınızda bulunmak için hazırdır.

Ülkemizde zeytin hasat sezonu ortalama olarak Ekim ayının ikinci haftası başlamaktadır. Erken Hasat'ın önemi, normal hasat döneminden daha önce zeytinlerin toplanması ve zeytinlerin yeşil halde iken sıkılmasıdır. Yeşil zeytinlerden elde edilen Erken Hasat zeytinyağının aroması daha meyvemsi ve keskin, tadında ise yakarlık seviyesi biraz daha fazla olur. Bunun sebebi sağlık bileşenlerinin ve polifenol çok olmasıdır. 

Zeytinyağlarımızın ön analizleri kendi fabrikamızda yapılır ve çelik krom tanklarda depolanır. Krom tanklarımızın bulunduğu alan ayrıca iklimlendirme yapılarak 18 °C- 22 °C derecede tutulmaktadır” 



Ayazbey Zeytinyağı hakkında bilgilendirme yapan İsmail Ayaz son olarak, “2020 sezonu erken hasat Ayazbey natürel sızma zeytinyağlarımız uzun uğraşlardan sonra Ayvalık’ta ki zeytinliğimizden Başkale’deki Ayaz Eczanesi raflarında yerini aldı” diyerek Van’da bulunan zeytinyağı tutkulularına müjdeyi verdi.


VAN GAZETESİ-ÖZEL HABER

van gazetesi̇ ayazbey zeytinyağı başkale gömeç ayvalık ege doğu anadolu doğu ismail ayaz ayaz eczanesi eczane