AYDIN, LUCİD RÜYA NEDİR?

TAKİP ET

Van Haber Gazetesi yazarlarından ve yazılım sektöründe olan Haktan AYDIN, Lucid rüya hakkında açıklamada buludu.

Haktan Aydın,”Lucid rüya ya da bilinen adıyla berrak rüya; kişinin uyanık halinde bilinçli bir şekilde kendini bildiği gibi rüya görürken de rüyada olduğunun farkında olmasıdır. Lucid rüya herkesin hayatı boyunca en az bir kez deneyimlediği bir durumdur. Kişi rüyada olduğunun bilincine varıp hayal gücüyle doğru orantılı olarak istediği her şeyi yapabilir. Bunlar süper kahraman olmak, bilinçaltı ile yüzleşip düzenlemek hatta kendine istediği telkini verip hayatını kolaylaştırmak gibi uyanıkken yapılması çok güç olan şeylerdir.

BİLİNÇLİ OLARAK RÜYA GÖRMEK MÜMKÜN MÜ?
Lucid rüyayı bilinçli olarak görmenin birkaç yolu bulunsa da bunları pes etmeden denemeye devam etmek sonuç almak için çok önemlidir. Yapılan araştırmalar beynin uyku halinde gördüğü rüyaların bilinçli bir zihin ve bilinçsiz bir zihin tarafından kontrol ettiğini ispatlayacak iki ayrı sinyal tespit etti. yani bilimsel olarak Lucid rüya görmek mümkün.

NASIL LUCİD RÜYA GÖRÜLÜR?
Lucid rüya görmek için birkaç farklı yol bulunsa da en çok işe yarayan iki yöntemi sizin için derledik. İlk yöntem rüya defteri tutmak. Her uyandığınızda başucunuzda rüyalarınızı yazmak için bir defter bulundurun. Bir süre sonra rüyalarınızda kronik olarak gerçekleşen olaylar bilinçli zihniniz tarafından kontrol edilmeye başlayacaktır. İkinci yöntem ise uyumadan önce en son ne düşündüğünüzü hatırlamaya çalışın. Uykuya geçerken hatırlamaya başlarsanız uyku esnasında rüya görürken bilincinizi korur ve rüyalarınızı kontrol edebilirsiniz.”dedi.

Van Gazetesi
 

Haktan Aydın Van Lucid rüya lucid