Aydın, Rekabet Nedir?

TAKİP ET

Yazılımcı Haktan Aydın, Subaru ve Mitsubishi Rekabeti hakkında açıklamada bulundu.

Haktan AYDIN,”Rekabet, farklı işletmelerin aynı pazarda mücadele etmesi, pazardaki payı artırma çabası, müşteri sayısını artırmak ve kar elde etmek için yaptıkları bir eylemdir. Rekabet sayesinde işletmeler müşterilerine daha iyi hizmet sunmak, ürün ve hizmetlerinde yenilik yapmak, fiyatlarını düşürmek zorunda kalırlar. Ancak, rekabet bazen işletmeler için zorlu bir süreç olabilir ve işletmelerin ayakta kalabilmeleri için kaliteli ürün ve hizmetler sunmaları gerekmektedir. Rekabet denince firmalar için akla zorlu şartlar ve mücadele gelse de aslında firmaların yükselmesi ve birbiri üzerinden reklam çalışmaları yapması rekabete bağlıdır. Günümüzde iyi ve kötü örneği bulunan bir çok firma rekabetin getirilerinden faydalanmıştır. Bazıları ise rakip olduğu firmanın batışıyla tarihin tozlu sayfalarına gömülmüştür.” Sözlerine Van Haber Gazetesinde devam eden Aydın:


Subaru ve Mitsubishi Rekabeti, Affetmedi
“Subaru ve Mitsubishi, otomobil endüstrisinde birbirleriyle rekabet eden iki popüler Japon markadır. Her iki marka da araba tutkunları arasında oldukça popülerdir ve birçok kişi tarafından tutkulu bir şekilde desteklenmektedir.


Subaru ve Mitsubishi arasındaki rekabet, özellikle ralli yarışlarında oldukça yoğun bir şekilde yaşanmıştır. İki marka da ralli yarışlarında birbirleriyle mücadele etmiş ve birçok zafer kazanmıştır. Bu rekabet, her iki markanın da otomobil endüstrisinde daha da popüler hale gelmesine yardımcı olmuştur.


İki firmanında doruk noktasında 2006 yılında Mitsubishi WRC’den çekilme kararı aldığında ezeli rakibi Subaru piyasada yalnız kalmıştı. Bu yalnızlık artık otomobillerinin o kadar sayılmamasına ve günden güne piyasayı diğer firmaların eline bırakmasına sebep oldu. 2008 yılında yalnızlığıyla piyasada sessiz bir çöküş yaşayan firma bizlere rekabetin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.”


Zirve İki Kişiliktir; Sen ve Rakibin
McDonald's ve Burger King, fast food endüstrisinde birbirleriyle rekabet eden iki popüler markadır. Her iki marka da dünya genelinde birçok lokasyonda bulunmaktadır ve hızlı yiyecek sektöründe oldukça büyük bir pazar payına sahiptirler.


McDonald's, özellikle Big Mac ve McNuggets gibi klasik menü öğeleriyle tanınır. Burger King ise, Whopper burger ve Onion Rings gibi popüler menü öğeleriyle öne çıkar. İki marka arasındaki rekabet, menü öğelerinin geliştirilmesi ve yenilikçi kampanyaların düzenlenmesi gibi alanlarda kendini göstermektedir.


Bu rekabet, her iki markanın da dünya genelinde tanınmasına ve karşılıklı olarak tercih edilmesine yol açarak müşterilerin ilgisini çekmiştir. Bu noktada rekabet iki rakip firmayı zirveye çıkaran en büyük etken olmuştur.”dedi.


Van Haber Gazetesi
 

Subaru Mitsubishi otomobil Van Van haber Rekabet McDonalds Burger King fast food Big Mac Burger Whopper