Aylin Koç'un Mutlu Yarınlar Projesi

TAKİP ET

Umutlu Yarınlar Van Sosyal Sorumluluk projesini üstlenen ve sürekli vatandaşlara yardım etmek için canla başla çalışan Aylin Koç, Van Haber Gazetesinde siz değerli okurlar için yer aldı.

Haber - Aylin Koç:”Umutlu yarınlar projesini, 2015 Ocak ayında sıradan bir Facebook paylaşımıyla başlattım. Amacım; arkadaşlarıma hafta sonu gittikleri bir kafedeki çay, kahve parasını ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanmalarını sağlamak. Yaptığım paylaşım sonrası beklediğimden çok daha fazla geri dönüş aldım. Nasıl olduğunu anlamadığım şekilde de devam etti. İnsanların yüreğine dokunmak, eksiklerini gidermeye çalışmak bana ayrı bir huzur verdiğini ve bu güzel projenin gönüllerine dokunmasını anlatmak eminim imkansız. Dolayısıyla yıllarca bu projeyi gönüllü olarak yürütmek bana manevi bir yol gitmemi sağladı.

Projeme ilk olarak; Tuğba Özay, sosyal medya üzerinden destekte bulundu ve sırf bu yüzden İstanbul’dan 10 kişilik bir ekiple bir aylık kampanya sonrası Van’a geldiler. Birlikte köy okulu ziyareti yaptık. Gittiğimiz köy okullarında, ev ziyaretlerinde çok farklı hayat hikayeleriyle karşılaştım. Bunu ilk defa dile getiriyorum. Maddi destek sağlayabileceğim rahatlığıyla elimden geleni yapmaya çalıştım.

Arada köprü vazifesi gördüm fakat manevi eksiği olan çocuklara götürdüğüm hiçbir kıyafet, ayakkabı, erzak yeterli olmadı. Çünkü anne olmayan bir eve götürdüğüm hiçbir şey onların eksiğini gidermeyecekti. Kendimi çocuklara, ihtiyaç sahibi ailelere adayan biri olarak en büyük eksik sevgisizlik. Zamanla kurumlarda kalan çocuklara da ulaşmaya çalıştım. Sosyal medyada geniş bir kitleye ulaşabildiğim için duyurusunu yaptığım her şeyi kolaylıkla ihtiyaç sahiplerine temin edebiliyorum.



Çağla Şikel, Bengü, Öykü Gürman, Merve Özbey ve sosyal medya fenomenleri destek amacıyla benimle irtibata geçti. Onların kendi sayfalarından paylaşım yapmaları daha fazla kişiye sesimi duyurmamı sağladı. Keyif aldığım en güzel şeylerden biri de çocukların hayalini gerçekleştirmek. Kiminin bisiklet, kiminin tablet, kiminin kıyafet, pasta yemek hayalleri oldu. Sadece çocukların değil tabi kaçarak evlenen, gelinlik giymeyen genç kızlara da sponsor ayarlayarak, hayallerini gerçekleştirdik
.

Yalnız çıktığım bu yolda ailem, arkadaşlarım ve yeni tanıştığım çok fazla kişi destekte bulundu. Bulunmaya devam da ediyor…”dedi.

Van Gazetesi Haber
 

Aylin Koç Haber Van