Azmin zaferi sonunda 2 çocuk annesi 27 yıl sonra üniversiteli oldu

TAKİP ET

Canla başla derslerini çalıştı ve 27 yıl sonra üniversiteli oldu. 2 çocuk annesi Mukaddes Şimşek (47), Kocaeli Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı.

Canla başla derslerini çalıştı ve 27 yıl sonra üniversiteli oldu. 2 çocuk annesi Mukaddes Şimşek (47), Kocaeli Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı.

İzmit’te yeğeniyle hazırlanarak üniversite sınavına giren 2 çocuk annesi Mukaddes Şimşek (47), Kocaeli Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı.  Şimşek, 27 yıl ara verdiği eğitim hayatına dönmenin yanı sıra oğlu Yağızhan Şimşek ile aynı kampüste okuyacak olmanın da heyecanını yaşıyor.

İzmit’te yaşayan 2 çocuk annesi Mukaddes Şimşek, eğitim hayatına 27 yıl ara verdikten sonra yeğeniyle üniversite sınavına hazırlanarak Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. Sınava birlikte hazırlandığı yeğeni Metehan Semiz’in de Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandığını söyleyen Şimşek, yüksek lisans yaparak akademisyen olmayı hedeflediğini söyledi. Aynı üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan oğlu Yağızhan ile aynı kampüste öğrenim görecek olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Mukaddes Şimşek, gençlere okumayı ve öğrenmeyi hiç bırakmamalarını tavsiye etti.

Daha önce bir çok sosyal projede yer aldığını söyleyen Mukaddes Şimşek, "Eğitim hayatımı 93 yılında Samsun Namık Kemal Lisesi’nden mezun olarak tamamlamıştım. O sene ilk defa sınava girdiğimde 19 Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü 5 puanla kaçırmıştım. Ondan sonra bir daha denemedim. Yıllar içinde sürekli kendini yenileyen, okumaktan hiçbir zaman vazgeçmeyen, hatta okumayı büyük bir aşk olarak gören bir insandım. Yıllardır da Kocaeli’de yaşıyorum. Kocaeli’ye geldiğim günden beri de her zaman sosyal platformların içinde oldum. En büyük desteği eğitime ve engelli kardeşlerime sağlamıştım. Gençlerin okumasından, hiçbir zaman yerlerinde saymamalarından yanayım. Bunun için de ihtiyaç sahibi okullara kendi çapımda kütüphaneler kurdum. Yine Kandıra’da bir ilkokulumuza okuma salonları açtım. İhtiyaç sahibi olup, üniversiteye hazırlanmak için kaynak bulamayan gençlerimize kitap desteklerinde bulundum" dedi.

anne