Bakan kocadan ürküten sözler

TAKİP ET

Bakanlığının bütçe sunumunu yapan Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili de ürküten sözler sarf etti.

Koronavirüs salgınındaki artış trendinin bütün ülkeye yayıldığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, İzmir ve Bursa'ya dikkat çekti.

BAKAN KOCA ÜÇ KENTE DİKKAT ÇEKTİ

Bakanlığının bütçe sunumunu yapan Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili de ürküten sözler sarf etti. Salgının bütün ülkeye yayılmış durumda olduğunu ifade eden Bakan Koca, "İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış¸ durumdadır.

 Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur" dedi.Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:"Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. Bugün itibariyle dünyada pozitif vaka sayısı 55 milyon oldu.

Ölüm sayısı ise 1 milyon 326 bini geçti. Hali hazırda 100 bini aşkın ağır vaka hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. Dünyada ilk zirvenin yaşandığı Nisan ayında günlük yeni vaka 80 bin civarında iken Eylül'de günlük vaka neredeyse 4'e katlanarak 300 bini buldu. Son 1 ay içerisinde yüzde 100'lük bir artışla Kasım ayında günlük vaka sayısı 661 bine ulaştı. Yine Nisan ayında günde 8 bin 500 kişi bu hastalıktan hayatını kaybederken, Kasım ayında günlük ortalama ölüm sayısı 10 bini aştı.

VANGAZETESİ

korona artış ülke fahrettin koca vangazetesi istanbul izmir bursa