BAKAN SELÇUK AÇIKLADI "Sınıfta Kalma Geri Geliyor"

TAKİP ET

son dakika / van haber Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk, 21 Temmuz 2012 kaldırılan "Sınıfta Kalma" sisteminin geri geleceğini duyurdu.


VAN GAZETESİ-VAN HABER

Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk, 21 Temmuz 2012 kaldırılan "Sınıfta Kalma" sisteminin geri geleceğini duyurarak  2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde yeniden başlayacağını söyledi. Bakan  Selçuk, "Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtı. Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz." Liselerde ders sayısının azaltılması yönünde çalışmalar yapıldığını dile getiren Selçuk, "Öğrenciler fazla ders nedeniyle konularda yüzeysel kalıyor. Bunu önce pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde köklü düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı. Geçen yıl liselere sınavla 120 bin öğrencinin alındığını hatırlatan Bakan Selçuk, bu yıl sınava katılacak öğrenci sayısının daha da yüksek olacağını söyleyen Bakan Selçuk şu açıklamalarda da bulundu: "Liseye giriş sınavında o soruları yapmak isteyenlerin kitap okuması ve okuduğunu anlaması gerekiyor" dedi. 











VAN GAZETESİ

bakan selÇuk aÇikladi sınıfta kalma geri geliyor van gazetesi van haber van son dakika haberleri van haberleri milli eğitim bakanı ziya selçuk öğrenci eğitim öğretim sınıfta kalma kitap okuma