BAKAN YARDIMCISI ERSOY, DEPREMZEDE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ- vanhaber

TAKİP ET

Vanhaber - Van haberleri / İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Başkale'de depremde hasar gören 6 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi.

Van haber - Bahçesaray ilçesindeki çığ bölgesini havadan inceledikten sonra helikopterle Başkale ilçesine geçen Vali Bilmez, burada İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile birlikte deprem kriz merkezini ziyaret ederek son çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Başkale’de  Cuma namazı kılan Bakan Yardımcısı Ersoy ve Vali Bilmez esnafı ziyaret ederek, hayırlı kazançlar diledi.
Ziyaretin ardından 6. Hudut Tugay Komutanlığında verilen dayanışma yemeğinde Kaşkol, Güvendik, Gelenler, Özpınar, Böğrüpek ve Ömerdağı Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, devletin ilk günden bu yana tüm imkânlarıyla depremzede vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

 Mahalle muhtarlarının sorun ve sıkıntılarını dinleyen Bakan Yardımcısı Ersoy, bundan sonraki süreçle ilgili depremde hasar gören mahallelerde yapılacaklar hakkında bilgilendirme yapmak istediklerini ifade etti.
Bilgi kirliliğinin önüne geçmek, vatandaşların kafası karışmamak için bir araya gelmek istediklerini belirten Ersoy, “ Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikeden korusun. İdlib’de şehitlerimiz var. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah rahmet etsin. Hepimizin başı sağ olsun. Başkale’de deprem yaralarımızı sarıyoruz. İlk günden bu yana İçişleri Bakanımız buradaydı. Cumhurbaşkanımız yakından ilgileniyor. Muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İlk günden bu yana bizlere yardımcı oldular. Depremde yıkılan tüm mahallelerimiz için çadırlar kuruldu. Dışarıda hiçbir vatandaşımız yok. Konteyner süreci başlayacak. Yıkılan evlerinizin hepsi kısa sürede yapılacak. Cumhurbaşkanımız Elazığ’da ve Malatya’da ne yapıldıysa Başkale’de de yapılacağının talimatını verdi. Siz muhtarlarımıza büyük işler düşüyor. Mahallenizde çalışan ekiplere yardımcı olun. İşlerin bir an önce ilerlemesi ve kısa sürede deprem yaralarının sarılması için bizlere yardımcı olun.  Gördüğüm 3 günlük tablo karşısında gerçekten çok mutlu oldum. Halkımızın devletine olan itimadını, inancını, güvenini hissettik. Güçlü ve büyük bir devlete sahip olmanın farkındalığını bu kadar net bir şekilde göstermiş olmalarından mutlu oldum.  Siz değerli muhtarlar köylerinize işlerinize sahip çıkın.  Allah’ın izniyle telafi eder zararınızı bu devlet.  Van depreminde biliyorsun bu devletin neler yaptığını.  Şimdi o günlerden çok daha profesyonel ve güçlüyüz.  O günlerden daha pratik ve güçlüyüz. İnşallah bu sorunlarınızı el birliğiyle çözeriz” dedi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, devletin tüm imkanıyla halkın yanında olduğunu belirterek, depremin olduğu günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi. 
Bilmez, İlk günden beri mahallelerde yapılan çalışmaları ve bundan sonra atacakları adımları tek tek muhtarlara anlattı. 
Köylerde çalışma yürüten ekiplere yardımcı olmasını isteyen Vali Bilmez, “ Köyleriniz de bize yardımcı olmanız lazım. Ekiplere zorluk çıkarmadan işin ucundan hep beraber tutmamız lazım. Devletimiz yanımızda inşallah kısa zamanda yaralarımızı sararız. Depremin ilk gününden bu yana her gün bölgedeyim. Mahallelerimizi tek tek dolaşıp sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Eksiklikleri not alıp bir an önce çözülmesi için de çalışıyoruz. İnşallah bu günleri el birliğiyle atlatırız”

Depremde hasar gören mahalle muhtarlarının adına bir konuşma yapan Özpınar Mahalle Muhtarı Cezmi Aslan ise devletin ilk günden beri yanlarında olduğunu belirtti.
Muhtar Aslan, vatandaşın yarasını saran devlete teşekkür ederek, “ iyi ki Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyız. Bakanlarımız, valimiz ve diğer kurumlarımız bizi hiç yalnız bırakmadılar. Devletimize ve milletimize çok teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Yaramızı sardılar sarmaya devam ediyorlar. Yanı başımızda bize komşu olan İran köylerinin durumu ortada. Perişan haldeler. Çok şükür şu an çok iyi durumdayız” ifadelerini kullandı.
Van Gazetesi






bakan yardimcisi ersoy depremzede muhtarlarla bİr araya geldİ vanhaber van haber son dakika van haber