Bakırhan,"Van barış istiyor mu?" Sorusuna Halktan...

TAKİP ET

Bakırhan,"Van birkez daha Kürt meselesinin diyalogla çözülmesini istiyor, Van barış istiyor mu" soruna binlerce kişi tek ağızdan "evet " dedi.

DEM Parti final mitinginde konuşacan Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Bizim kentimizde bizi tehdit edenlere pabuç bırakmayız. Kürt sorunu samimiyet ciddiyet ister. Bizi tehdit eden hakaretler edenler 31 Mart'a büyük bir cevap vereceğiz" dedi. 

31 Mart Yerel Seçim etkinlikleri kapsamında DEM Parti Van İl Örgütü, binlerce kişinin katılımıyla kitlesel miting düzenledi. Musa Anter Barış Parkında düzenlenen miting geniş güvenlik önlemleri altında başladı. DEM Parti bayraklarıyla süslenmiş alana binlerce kişi akın etti. 

DEM Parti Mitingine, Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Milletvekili Pervin Buldan, Van DEM Parti milletvekilleri, ilçe Eşbaşkan adayları, TJA, parti yöneticileri katıldı. Mitinge kentteki onlarca Sivil Toplum Kuruluşu (STK) destek mesajı gönderdi.   
 

Neslihan Şedal: Kadının rengini bu kente yansıtacağız

Konuşma yapmak için sahneye çıkan Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, alandaki halkı selamlayarak konuşmasına başladı. Şedal, "Bahçesaraydan Özalp'a Erdiş'e kadar İpekyolu'na Gevaş'a kadar gezdik. Halkamızı bize oyumuzu kendimize dilimize toprağımıza vereceğiz."dedi.

 Abdullah Zeydan: Van'ı yeniden ayağa kaldıracağız

Halkı selamlayan Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan, "Van halkı her zaman değerlerine sahip çıkmıştır. Buradan bir kez daha görüyoruz ki kimse Kürt halkına Van halkına boyun eğdiremiyor. Bu gençler işsizlikten Batı illerine gitmek zorunda kalıyor. İnşaatlarda çalışırken can veriyorlar. Tüm meclislerimiz, dinamiklerimizle  bu kenti yeniden ayağa kaldıraceğız ve bu kaderi değiştireceğiz. Van'ı ayağa kaldıracağız." şeklinde konuştu.  Daha sonra DEM Parti'nin tüm ilçe Belediye Eşbaşkan Adayları sahneye davet edildi. Adaylar büyük alkış aldı. 


Bakırhan: Van Kürtlerin kalbidir

Dem Partisi Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Van kahramanları direnenlerin yeridir. Şimdiden kararınızı vermişsiniz rekor bir oyla Van kendini kanıtlayacağınızı görüyorum. Van halkımız, sizler 14 belediyenin 14'ünü alacaksınız. Van'ın onurlu halkı hepinizi tek tek selamlıyorum. Kürt halkı elini uzatmaya, barışı istemeye her zaman hazırdır. Savaşa topa tüfeğe harcadığınız parayı Kürt halkına emekliye, kadına gence harcasaydınız Türkiye Ortadoğunun en gelişmiş ülkesi olurdu. Van birkez daha Kürt meselesinin diyalogla çözülmesini istiyor, Van barış istiyor mu" soruna binlerce kişi tek ağızdan "evet " dedi.