BALİBAY,"VAN KAHVALTISI DİYE TANITAMAZSINIZ"

TAKİP ET

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Ertuğrul Balibay, Van'ın gelişimine katkıda bulunmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirip Van'ın gelişim süreci  hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

MÜSİAD Van Şube Başkanı Ertuğrul Balibay, Van'ın gelişimine destek olacaklarını ve bölgenin potansiyelini değerlendirmeye hazır olduklarını vurgulayarak, özellikle turizm, eğitim, sağlık gibi sektörlerde öne çıkmanın işsizliği azaltacağını belirtti. Ayrıca gastronomi alanında eksiklikler olduğunu ve özellikle özel bir restoranın bulunmadığını dile getirerek, bu konuda çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

VAN GAZETESİ (ÖZEL) - Sevda Yetkin

MÜSİAD Van Şube Başkanı Ertuğrul Balibay, "Bölgesel bir iliz. Bölgesel bir il olmak; turizm, eğitim, sağlık vs. gibi alanlardan herhangi birinde önde olmak anlamını taşıyor. Bunların tamamı işsizliği eriten sektörlerdir. Çoğulcu kesimi etkileyen sektörlerdir. Bizim etrafımızda hem ülkeler var hemde şehirler var. Tam da stratejik bir konumdayız ama bunu fırsata çevirmiyoruz. 

"ÖZEL BİR RESTAURANTIMIZ YOK"
Gastronomi şehre çok değer katacak bir oluşumdur.  Fakat bu alanda yetersiz kalmışız. Bir misafirimiz geldiğinde özel aracımızla yanaşabileceğimiz bir restaurantımız yok. Öncelikle bunu halletmemiz lazım"diyerek temel sorunları belirtti.

"VAN KAHVALTISI DİYE TANITAMAZ SINIZ"
Son olarak Van kahvaltısı hakkında da düşüncelerini belirten Balibay, "Dışarıda yediğimiz kahvaltı Van'da yediğimiz kahvaltıdan çok daha iyi. Herhangi bir marketten aldığınız ürünleri önümüze koyup Van kahvaltısı diye tanıtamazsınız. Bizim bunlara karşı tedbir almamız gerekiyor. Bu konuda üstümüze düşen her ne varsa yapmaya hazırız" diyerek tanıtımı yapılan değerlerin korunması gerektiğini savundu.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van van haber Ertuğrul Balibay MÜSİAD Van kahvaltısı