Başkan Akman'dan 10 Kasım mesajı

TAKİP ET

Tuşba  Belediye Başkan Salih Akman, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Akman, Mustafa Kemal Atatürk’ün, çok yönlü kişiliği, siyasi ve askeri dehasının yanı sıra vatan sevgisiyle tarihe adını altın harflerle yazdıran ender şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin son 20 yılda, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Akman, “Bugün gururla ifade etmek isterim ki uluslararası alanda, gücü sürekli artan ve kararlılıkla ilerlemesini sürdüren bir Türkiye var. İşte bu günkü Türkiye, Atatürk’ten aldığı ilhamla dünyaya damgasını vuran bölgesel bir güç olmuştur” dedi.

 

Aziz milletin, Atatürk’ün önderliğinde tüm zor şartlara rağmen dünya tarihinde aslına az rastlanır bir mücadeleyle bağımsızlığını kazandığını dile getiren Başkan Akman, “Aynı inanç ve gayretle bizler de Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyacak, dünden bugüne edinilen kazanımları arttıracak, ülkemizi hak ettiği refah seviyesine çıkarma bilinciyle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Gelecek nesillerin de bu emaneti korumak ve yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğine olan inancının tam olduğunu dile getiren Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin kahramanları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

 

salih akman tuşba belediyesi 10 kasım mesaj