Başkan Kandaşoğlu, Van TSO için yaptıklarımız ortada!

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı döneminde Van'da yapılan yatırım, hayata geçirilen projeler ve istihdam alanında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı döneminde Van’da yapılan yatırım, hayata geçirilen projeler ve istihdam alanında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Van TSO Başkan adayı Zahir Kandaşoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) başkanlığı döneminde Van’da yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunarak, Van için yaptıklarımız, projelerimiz, ilimize kattığımız değerler delil ve belgeleriyle ortada olduğunu söyledi. 


VAN TSO BAŞKANLIK GÖREVİNİ BAŞARIYLA YAPTIK
Van TSO seçimleriyle birlikte Van’la ilgili çok değişeceğini söyleyen Kandaşoğlu, “Biz daha önce 15 yıl boyunca Van TSO Başkanlık görevini başarıyla yaptık. Yaptığımız işler, getirdiğimiz değerler, uyguladığımız projeler ve yatırımlarımız hepsi ortadadır. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyken bu ile çok büyük değerler kazandırdım. Bu projelerde ben yalnız değildim, bu projelerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik vardı, Van Valisi Münir Karaloğlu, siyasiler ve milletvekillerimiz vardı. Ben Van’a gelen bakanların odayı kesinlikle ziyaret etmelerini istiyordum. Sorunları dile getiriyordum, tüm sorunlarımızı bir bir raporlaştırıyordum. Sorunlarımızla ilgili tüm bakanlarımızı ziyaret ediyordum, Van’a hizmet için bakan kapılarından ayrılmıyordum. Biz Van’la ilgili her şeyi istiyorduk ve istediklerimiz elde edebiliyorduk” dedi.


“VAN’DA İSTİHDAM ALANI OLUŞTURAN BİR EKİBİZ”
Van’ın tüm sektörlerine bir ayrımcılık verilmesi gerektiğini söyleyen Kandaşoğlu, “Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneğimizin 370 üyesi var, bunların hepsi işverenlerden oluşuyor, Van’da istihdam alanı oluşturan bir ekibiz. Bunu yıllardır dile getiriyoruz Doğu Anadolu Bölgesinin özellikle bazı konularda devletimizin pozitif ayrımcılık uygulaması gerekiyor. Bu bölgenin insanlarına, işverenlerine, yatırımcısına ve işletmecilerine pozitif bir ayrımcılık uygulanmazsa, burada hizmet veren ve batıda hizmet veren insanları aynı kefeye koyarsanız bu iş yürümez. Van’da her türlü maliyetlerimiz 3 katı daha yüksek oluyor. Bizim diğer iş insanlarına karşı rekabet etme gücümüz yok. Bizim bir limanımız yok, bizim transit geçişine izinli bir kapımız yok, hal böyle olunca yurt dışından getirecek malı nereden getireceğiz. Van’da bir sac fabrikası açtım, iki yıl anca çalıştıra bildim, ham maddesini Rusya’dan, Trabzon’a, Trabzon’dan Van’a sonra getire biliyorduk.  Mersin ve İskenderun’da liman iş insanlarının yanında, ben bu insanlarla nasıl rekabet yapabileceğim. Bu nedenle Van’ın tüm sektörlerine bir ayrımcılık verilmesi gerekiyor” diye konuştu. 


“KİŞİSEL DEĞİL, VAN’A ÇALIŞTIK”
Van’a hizmet etmenin dışında başka bir gayelerinin olmadığını kaydeden Kandaşoğlu, “Hizmet verdiğimiz süre içinde kişisel hiç bir şey istemedik, istediklerimizin tamamı Van ve Van Halkı içindi, memleketimizin eksik kalan yatırımlarının tamamlanması için mücadele ediyorduk. Bu bölgeyi ilgilendiren, Van’ın, gençleri ilgilendiren tüm konuları dile getiriyorduk. Geçtiğimiz günlerde 3 gün boyunca bizi de ilgilendiren Teknoloji Bakanımız buradaydı, sanayicilerden, OSB’lerden sorumlu, gümrük ve ticaretlerden sorumlu Bakan burada ama biz görüşemedik. İş dünyası ile bir araya gelemdi, Van TSO’da iş insanlarıyla bir araya gelemedi. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan karelere bakıyorum, hiçbir STK yok, hiçbir iş insanı göremedim, hiçbir işveren, Van’la ilgili çalışan hiçbir insan göremedim, sadece karede yer alan resmi kurumlar” diye konuştu.


VAN İLİMİZİN EKONOMİSİ DÜZELECEK
Van’ın bölgenin merkezi olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, “Van Bölgeye hitap eden, önderlik eden, ağabeylik eden bir ildir. Bu durumu kimse inkar edemez, şehrimizin özgeçmişi ortadadır, büyük bir özgeçmişi vardır, başkentlik unvanı almış, yıllarca büyük medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehir, bu nedenle ilimizin hiçbir eksiği kalmamalı. Bu ilin tüm eksiklikleri acilen tamamlanmalı, Van TSO seçimlerinden sonra bunlar tamamlanacak. İçişleri Bakanlığımızın il temsilcilikleri açılacak, bu il temsilciliği açıldığı zaman komşu olan tüm illerle ticareti geliştirecek. Ticaretin önünde ki tüm engeller bu sayede kaldırılacak, kapalı olan tüm kapılarımız açılacak, İran Erivan’da Van TSO temsilciliği açılacak bu sayede, İran İslam Devletinin bir çok şehrinde temsilciliklerimiz olacak, haftalık toplantılar düzenlenecek, bu sayede Van İlimizin ekonomi de düzelecek” ifadelerini kullandı.


SINIR TİCARETİ BİRLİĞİ İSTİYORUZ
Biz sınır ticareti birliği kurmak istediklerini kaydeden Kandaşoğlu, “Hatay, Ağrı, Hakkari, Erzurum, Van 650 kilometreye sahip bir sınır ilidir. Bunlarla Sınır ticareti birliği kuracağız. Bu birlik saydığımız illerde eksik olan ticareti tamamlayacak, ithalat ve ihracat konu olan mallar bu ilden artık işlem görecek, bununla ilgili tüm engeller kurulacak birlikle kaldırılacak. Bakanlar, Van’a geldiği zaman tüm esnafımızı ziyaret edecek, bunu yapmak zorunda olacak. Daha önceden de Cumhurbaşkanımıza Van’ın sorunlarıyla ilgili bilgi verdim, Van’a pozitif bir ayrımcılık sunmaları anlamında destek vermelerini istedim. Biz Van ve bölgesinde ticaretle ilgili sorunların kaldırılması için elimizden geleni yapıyorduk, yapıyoruz ve yapacağız. Daha önceden bu il Türkiye’nin ekonomisine çok ciddi katkı sunuyorduk. Van’da sınır ticareti yaparken bu ülkede vergi anlamında en düşük illerin başında gelirken, 2 yılda en iyi vergiyi ödeyen illerinde başında yer almaya başladık” şeklinde konuştu. 

Van Haber Gazetesi: Ülkü Yorguntürk
 

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Zahir Kandaşoğlu van van haber