Başkan Murat Sezer, reklamdan çok hizmet yaptı

TAKİP ET

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, ulusal ve yerel basınla bir araya gelerek hizmetlerini sıraladı.

Gevaş Belediyesi Başkanı Murat Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden itibaren ilçenin öncelikleri doğrultusunda hizmet etmeye gayret ettiklerini belirtti.

İlçedeki gençlere iş imkanı sunabilmek adına belediyenin öz imkanlarıyla 150 kişinin istihdam edildiği ayakkabı fabrikası açtıklarını anlatan Sezer, "İşin en güzel yanı ise burada üretilen ayakkabılar İtalya'ya bile ihraç ediliyor. Bu ciddi anlamda bizi motive eden ve gururlandıran bir hizmet. Şimdi ise Gevaş'ın en büyük binasını yapıyoruz. Yaklaşık 5 bin metrekare olacak bu binada 500 insanı istihdam etmeyi hedefliyoruz. Bu amacımız uğruna gecemizi gündüzümüze katıyoruz." dedi.

- "Kilit taşı alamayınca kendi fabrikamızı kurduk"

Belediyenin maddi imkansızlıklarla cebelleştiğini vurgulayan Başkan Sezer, şöyle devam etti:

"Maddi anlamda çok ciddi sıkıntılarımız var. Yüzde 58 personel giderimiz var. Sadece sosyal güvenlik kurumuna 23 milyon vergi borcumuz var. Gelirimiz personel giderimize ancak yetmesine rağmen, kıt kanat bir şekilde, sağdan soldan biriktirdiklerimizle ilçeye büyük yatırımlar yapmaya gayret ediyoruz. Belediye olarak kilit taşı alamayınca maliyeti minimize etmek adına kendi kilit taşı fabrikamızı kurduk. Günlük 2 bin metrekare üretim yapıp, mahallelere kendi imkanlarımızla döşüyoruz. Hedefimiz 2 yıl içerisinde tüm mahallelerimizi ve mezralarımızı tozdan, çamurdan kurtarmak."

Vatandaşlardan çok güzel ve olumlu geri dönüşler aldıklarının aktaran Başkan Sezer, şunları kaydetti:

"İlçeye 3 halı saha inşa ettik. Bir spor salonu inşa ediyoruz. Bu spor salonunun yan tarafında Gençlik ve Spor Bakanlığımızla devasa bir futbol sahası yaptık. Hemen yanında da gençlerimizin kitap okuyabileceği, çeşitli sanatsal aktiviteler yapabileceği bir gençlik merkezi kurduk. Amacımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha sağlıklı ve daha sosyal bir hayat sürdürebilmelerine olanak sağlamak. İmkanlarımız doğrultusunda bu projelerimizi sürdüreceğiz. Bu kapsamda gecesini gündüzüne katarak çalışan ekibime ve her zaman bize destek olan Gevaş halkına da çok teşekkür ederim."

Van Gazetesi


Gevaş Belediyesi Murat Sezer, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Gevaş’ın öncelikleri nelerdir Gevaş’ın hangi problemlerini çözmemiz gerekir diye çalıştık. Karşımıza çıkan ilk problem işsizlik oldu. İşsizlikle mücadele edebilmek amacıyla memleketimizdeki gençlerin batıya göç etmesini engellemek, batıda asgari ücretle çalışan gençlerimizin sıla hasretlerini giderebilmek, kendi kentlerinde çalışma imkânlarını sağlayabilmek için belediyenin öz imkânlarıyla istihdam yerleri istihdam yuvaları kurmaya başladık."


250 KİŞİNİN İSTİHDAM ETTİĞİ AYAKKABI FABRİKASI
İlk Gevaş’ta iki yüz elli insanın istihdam edildiği ayakkabı fabrikasını yaptık. Şimdi ise Gevaş’ın en büyük binasını yapıyoruz. Yaklaşık beş bin metrekarelik bir bina yapıp burada beş yüz insanın istihdam edilmesini sağlayacağız. Bu şekilde hem insanlarımızın göç etmesini engelleyeceğiz hem de batıya göç etmiş insanlarımızın kendi memleketlerine gelip emeklerini sarf edip mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacağız. 


Bu amacımız uğruna gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Gevaş Belediyesi gerçekten de maddi imkânsızlıklar içerisinde cebelleşiyor. Çok ciddi sıkıntıları var. %58 personel gideri var. Sadece sosyal güvenlik kurumu vergi kurumuna 23 milyon borcumuz var. 
 


GEVAŞ’IN EN BÜYÜK KAPALI ALANI
Gelirimiz personel giderimize ancak yetmesine rağmen biz kıt kanat bir şekilde sağdan soldan biriktirdiklerimizle bu büyük şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Kapılar sınırsız bir şekilde bizlere açılıyor. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz dualarını bizden esirgemesinler.  Beş bin metrekarelik en büyük kapalı alanını en kısa zamanda bitirip beş yüz insanımızın burada istihdam edilmesini sağlayıp çok güzel bir hizmete vesile olacağız.


KİLİT TAŞI FABRİKASI
Van Gevaş belediye başkanı Murat Sezer yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sezer; “Maliyeti minimize etmek adına bir kilit taşı fabrikası kuralım dedik.”
Göreve başladığımız zaman Gevaş’ın sıkıntılarından bir diğeri mahalle yollarımızın tozlu ve çamurlu olmasıydı.  Bu dramı gördükten sonra ne yaparız diye çaba sarf ettik. Belediyemizin imkânları kısıtlı olduğu için kendi paramızla kilit taşı alamıyorduk.  


MALİYETİ MİNİMİZE ETMEK ADINA KİLİT TAŞI FABRİKASI
Maliyeti minimize etmek adına bir kilit taşı fabrikası kuralım dedik. Kilit taşı fabrikası kurduktan sonra günlük iki bin metrekare kapasiteli kilit taşı fabrikamızı kurduktan sonra burada üretilen kilit taşlarını kendi belediyemizin öz imkânları ile mahallelerimize götürüyoruz. IMC usulü ile kısmen de şehrimizde yaşayan bazı vatandaşlarımızın ekonomik katkılarının olması için yemeyeli bir usulle çalıştırıp diziyoruz. 


ÇOK KIYMETLİ BİR HİZMET
Bu şekilde maliyeti üçte bir fiyatına getiriyoruz. Çok mutluyuz. Çünkü mahallelerimizde insanlarımızdan almış olduğumuz geri dönüşler çok olumlu. Şimdiye kadar altı mahallemizi bitirdik. Hedefimiz iki yıl içerisinde tüm mahallelerimizi mezralarımızı çamurdan tozdan kurtarmak. İnsan ayağının değdiği her noktaya kilit taşını götürebilmek.
Bu açıdan elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bu çok kıymetli bir hizmet. Vatandaşlarımız bu hizmeti ciddi anlamda takdir ediyor. Yediden yemişe herkes takdir ediyor. Daha da güzel olacak.


GEVAŞ’TA DEVASA BÜYÜKLÜKTE FUTBOL SAHASI
Van Gevaş Belediye Başkan’ı Murat Sezer Gevaş Belediyesi olarak yapmış oldukları gençlik merkezi ve devasa büyüklükteki futbol sahası hakkında bilgi verdi. Murat Sezer; “Gençlerin toplumda daha sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için çok çaba sarf ediyoruz.” Dedi.
 


Amacımız gençlerimizin boş işlerle uğraşmasından ziyade kent hayatına canlılık katan birey anlamında da onların gelişimine katkıda bulunan aktivitelerini hayata geçirmeleridir. Bu spor salonunda yüzlerce gencimiz her türlü aktivitelerini yerine getirebilecekler. 


GENÇLİK MERKEZİ KURDUK
Bu spor salonunun yan tarafında gençlik bakanlığımızla beraber futbol sahası yaptık. Hemen yanında da gençlik merkezi kurduk. Gençlerimizin kitap okuyabileceği çeşitli sanatsal aktiviteleri hayata geçirebilecekleri bir gençlik merkezi kurduk. 
Buradaki amacımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha sağlıklı bir atmosferde hayatlarını sürdürebilmeleri için sporsal aktivitelerle iletişim halinde olmalarını sağlamak. Çok çaba sarf ediyoruz. Gençlerin toplumda daha sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri. Bu açından şimdiye kadar olmayan spor salonunu Gevaş Belediye’si yaparak, gençlerin bu alandaki eksiklerini giderecektir. 


YÜZLERCE SPORCUNUN YETİŞMESİNE VESİLE OLACAĞIZ
Yüzlerce gencimiz gelip bu yatırımları görüyor. Takdirlerini bizden esirgemiyor. En kısa zamanda bitirip gençlerimize burayı emanet edeceğiz. Yüzlerce sporcunun yetişmesine vesile olacağız. Dediğim gibi belediyecilik çok geniş kapsamlı bir iş. Ekonomik, istihdam ve tarım, kültürel ve sanatsal yönü olan bir alan. 
 


DEVASA BÜYÜKLÜKTE FUTBOL SAHASI
Bizler bu alanların hiçbirini boş bırakmamak adına ve en önemli gördüğümüz alanlardan biri olan spor alanlarına daha çok önem gösterebilmek amacıyla bir gençlik merkezi bir spor salonu üç halı sahayı devasa büyüklükte futbol sahasını Gevaş’ımıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. En kısa zamanda bunları hayata geçirip gençlerimizin hizmetine sunacağız.
 


GEVAŞ’TAN İTALYA’YA KADAR UZANAN BİR SERÜVEN
Bu fabrikayı kurmamızdaki amaç Gevaş’taki işsizlik problemine derman olabilmektir. Memleketimizde bulanan gençlerimizin iktisadi hayata katılmasını sağlamaktır. Belediye vasıtasıyla kurmuş olduğumuz bu fabrikada şu an itibari ile 150 gencimiz istihdam edilmektedir. 
 


GEVAŞ’TA Kİ İŞSİZLİĞE DERMAN OLABİLMEK
İşin en güzel yanı Van’ın Gevaş ilçesinden İtalya’ya kadar uzanan bir serüvenden bahsediyoruz. Burada üretilen ayakkabılar İtalya’ya ihraç ediliyor. Ayakkabının merkezine Gevaş’ta üretilen ayakkabılarımızı ihraç ediyoruz. Bu bizi ciddi anlamda motive eden ve gururlandıran bir hizmettir. Bundan ötürü burada çalışan tüm emekçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 


İSTİHDAM ÜRETEBİLMEK
Gevaş’ta ki işsizliğe derman olabilmek amacı ile kurmuş olduğumuz beş bin metrekarelik Gevaş’ın en büyük kapalı alanında da istihdam üreterek daha fazla kişinin iş bulmasına katkı sunacağız.










murat sezer vanhaber van