Başkan Say, Büyük bir sahil yolunu Van'a kazandıracağız

TAKİP ET

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yapımı devam eden sahil bandının ikinci etap projesi tamamlandığını söyleyerek İnşallah büyük bir sahil yolunu Van'a kazandıracağız' dedi. 

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yapımı devam eden sahil bandının ikinci etap projesi tamamlandığını söyleyerek İnşallah büyük bir sahil yolunu Van'a kazandıracağız” dedi. 
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise Van Gölü'nü korumak için birçok çalışma yürüttüklerini belirtti. Sahile yakın mahallelerde yıllardır yerleşik olan ahırların bulunduğunu ifade eden Say, "Bu mahallelerimizin 100 yıl önce turizme açılması, korunması gerekirken maalesef hayvan barınakları vardı. Geçen sene Van Valiliği ile aldığımız kararla bu yapıları kaldırmaya karar verdik. Eminpaşa Mahallesi'ndeki ahırların yüzde 80'i yıkıldı. Bu vesileyle de kısa bir süre olmasına rağmen gölün suyunun rengi dahi değişti. Özellikle bize miras olarak kalan ve çocuklarımıza bırakacağımız Van Gölü'nü temiz tutma anlamındaki çalışmanın önemli bir aşamasıydı. Hedefimiz yaz sonu itibarıyla sahilden başlamak üzere merkezdeki ahırları bitirmek. Buradaki asıl amaç çevreyi korumak, mahalleleri kokudan, su ve hava kirliliğinden kurtarmak. Bir taraftan da daha organize, daha profesyonel hayvancılık yaptırmak” dedi. 

Kentte 40 yıldır hayalini kurdukları sahil yolunun ham kısmının bitmek üzere olduğunu belirten Say, "Eminpaşa'yı Edremit, İpekyolu, Kale ve Tuşba'ya bağlayan sahil yolu çalışması çok önemli. Bunlar bittikten hemen sonra bisiklet yolu ve sahil bandı olacak. Sahil bandımızın ikinci etap projesi tamamlandı, yakın zamanda da başlayacağız. İnşallah büyük bir sahil yolunu Van'a kazandıracağız." Diye konuştu. 
 

ismail say sahil yolu van van haber edremit