Başkan Say'dan 50 ve 100 Yıllık Master Plan

TAKİP ET

Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, kentin uzun vadeli geleceğini planlamak için önemli bir adım attı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kentin uzun vadeli geleceğini şekillendirecek önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. 50 ve 100 yıllık master planıyla, Edremit'in sürdürülebilir kalkınması ve yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Van'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Say, Edremit için 50 ve 100 yıllık master plan hazırlığına dair detayları paylaştı.

Kahvaltı programında projeleri değerlendiren Başkan Say, "İkinci dönemimizde Edremit’in 50 ve 100 yılını kapsayacak bir master plan çalışması yapacağız. Kentimizin gelişmesi ve ilerlemesi için bu planın önemini biliyoruz. Dünyaca ünlü şehir planlamacılarıyla iş birliği yaparak, ilçemizin geleceğini şekillendirecek adımları atmaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

Edremit'in mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırlanacak olan master planın, kentin sürdürülebilir kalkınması ve yaşam kalitesinin artırılmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Başkan İsmail Say'ın Edremit için vizyoner bir yaklaşımla ortaya koyduğu bu plan, ilçenin geleceğine ışık tutacak nitelikte görünüyor.

Başkan Say, konuşmasında ayrıca, "Doğal Dokunun Yaşatılmasına Önem Verdik" başlığı altında, İpekyolu üzerindeki havaalanı kavşağında yer alan eski DSİ'ye ait arsanın yeşil dokusunu koruyarak, ilçeye kazandırıldığını ve sosyal projelere de önem verdiklerini belirtti. Ayrıca gençlerin eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Say, Edremit Sürekli Eğitim Merkezi'nde (ESEM) ücretsiz dersane hizmeti verdiklerini ve teleferik ile yüzen otel projelerinin gerçekleştirilebilir olduğunu dile getirdi.

Başkan Say, Edremit Belediyesi'nin hizmet binası eksikliğini kabul ederek, altyapıya öncelik verdiklerini vurguladı ve hizmet binası yapımını erteleyip, eski yün iplik fabrikasının arsasına belediye hizmet binası planladıklarını söyledi.dedi.

Son olarak, Şamran Kanalı'nın korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve kıyıların temiz tutulması konusunda önemli mesafeler kat edildiğini belirten Başkan Say, ilçenin geleceği için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

 

 

Vanhaber  -   Vanhaberleri   -  Vangazetesi  

van edremit belediyesi proje master plan vanhaber vanhaberleri