Başkan Say Vangölü'ndeki microbiyolitler için dalış yaptı

TAKİP ET

Van Haber Son dakika; Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Vangölü'ndeki güzelliklere dikkat çekmek amacıyla bir dalış etkinliği gerçekleştirildi. 

Van Haber - Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da Edremit Kent Meydanı önünde sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ile birlikte bir dalış gerçekleştirdi. Vangölü’nün kirliliğinin önlenmesi başta olmak üzere su altındaki güzelliklere dikkat çekilmesi amacıyla Edremit Belediyesi tarafından dalış etkinliği düzenlendi. Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın dalışta kameralarına yansıyan microbiyolitler ise güzelliği ile göz doldurdu. Farkındalığa dikkat çekmek için Tahsin Ceylan ile birlikte dalış kıyafetleri giyen Başkan Say da kendini mavi sulara bıraktı. 
        
        Gerçekleştirilen dalış sonrası açıklamalarda bulunan Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan, 600 bin yıllık bir tarihi olan Van Gölü’nün birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirtti. Doğanın önemini tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle bir kez daha anladıklarını vurgulayan Ceylan, “Bugün biz de başkanımızla birlikte Van Gölü’ne karşı duyarlılığın artması amacıyla dalış gerçekleştirdik. Doğa olmadan insanın onu yaşama şansı yoktur. O yüzden elimizden gerekeni yapmalıyız” dedi. 

        Daha sonra açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da Van Gölü’nün sırlarla, gizemlerle dolu gizli bir göl, hatta deniz olduğunu belirtti. Başkan Say, “Bir yandan bunu tanıtmak, bir yandan da doğayla barışık yaşamak, doğayla uyumlu olmak anlamında dikkat çekmek istedik. Güzel bir dalış çalışması gerçekleşti. İnşallah Van Gölü’nü turizmi başta olmak üzere doğasıyla, güzelliğiyle tüm dünyaya tanıtacağız. Edremit Belediyesi olarak turizm noktasında üzerimize düşen tüm çalışmaları yapacağız. İnşallah korona virüs salgınını atlattıktan sonra dalış okulları noktasında da ilk adımımızı atacağız” ifadelerini kullandı. 

        Yapılan açıklamaların ardından Başkan Say, Ceylan’a Edremit’in simgesi olan Zerrinkadeh Çiçeği’nin bulunduğu tabloyu hediye etmesiyle program sona erdi.

edremit van haber son dakika van gazetesi