Behram Selmani ve Hassan Guangzhou'ın Hayat Hikayeleri

TAKİP ET

Her zaman farklı açıdan bakar insan. Oysaki her kültürün, her toplumun kendine has dokusu ve düşüncesi vardır. Spor hocası Behram Selmani ve Hassan Guangzhou'ı konuk aldık.

Behram Selmani:" Bildiğim resmi kaynaklara göre spor; Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivitedir. Beyinde bitirdiğiniz ve hiçbir zaman unutamayacağınız yaşam biçiminizdir."

Kendimden söz etmek gerekir ise; 2016 yılında ailemle Türkiye’ye geldik. Göç etmek ne kadar kolay görünse de epeyce zor olduğuna şahit olduk. Çünkü: Gideceğiniz yerin dilini, ırkını, kültürünü ve başınıza neler gelecek bilmiyorsunuz? O yüzden göç etmek benim için hep farklı olmuştu. Türkiye'ye 2016 yılında geldiğimizde farklı düşünceler vardı. Şuan ise; hepsini çok şükür aştık. Van'da uzun yıllar faaliyet gösteren spor merkezinde 2018 yılında başladım. Tabi İran'da daha önceleri spor aktivitelerim vardı. Bu başarıya ulaşmamı sağlayan ve bu noktaya getiren aileme ve arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem az olacağını biliyorum. Çünkü bu noktaya gelmemi sağlayan ailemdir. Ailem hep yanımda oldular... Hep gücüme güç kattılar... İyi ki benim ailemsiniz. Bu hayatta tek hayalim, sporda dünya şampiyonluğudur. Son olarak; hiç bir zaman hayalinin peşini bırakma! Seni ayakta tutan tek şeydir. Bunu asla unutmayın!"dedi.

Hassan Guangzhou: Spor negatif enerjileri atar

Uzun yıllar Türkiye'de olmasa da kısa sürede Türkiye'de kendine yer edinmeyi başarmış ve kend ayaklarının üzerinde durmak için çaba ile hizmetine devam etmektedir. Hassan Guangzhou, on iki yıldır sporla uğraştığını, kafa dağıtmak için en iyi şeyin spor olduğunu ifadelerinde bulundu.

Hassan Guangzhou,"Ben aslında bugün için çalışıyorum. İleriki zamanda neler olacağı bilinmez ama önemli olan bugün için neler yapabilmektir. Sağlığınız, geleceğiniz ve kendiniz için yatırım yapın! Kendinize ayıracağınız daima bir vaktiniz olsun. Hiçi bir bahanenin arkasına sığınmadan kendi bedeninize zaman ayırın ve çaba sarf edin. Zamanında ben voleybol oynuyordum. Çok güzel anlarımız oldu. Daha sonrasında başka sporları da yapmaya başladım. Sporun en güzel yönlerinden biri ise; kendinizi daima zihinde hissediyorsunuz. Negatif enerjileri bertaraf ediyorsunuz. Sizlere de sağlıklı yaşamı ve güzel günlerin olmasını istiyorum."dedi.

Hassan Guangzhou,"Geleceğinizi düşünüyorsanız; sağlıklı beslenin ve sağlıklı spor yapın"dedi.