Beklenen Kabine toplantısı ertelendi

TAKİP ET

Van haber - Gelen son dakika haberine göre; Bugün toplanması beklenen Kabine toplantısının ertelendiği duyuruldu.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 224 bin 193 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 454 kişinin testi pozitif çıktı, 87 kişi hayatını kaybetti, hasta sayısı ise 558 olarak kayıtlarda yer aldı.


Bakan Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Koca aşılama ile ilgili kritik detayları paylaşırken, tam açılmaya giden yolda önemli mesajlar verdi.

 Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:


Bilim Kurulumuzun aşılama programımız ve yerli aşı çalışmalarını ele aldığı son toplantısı ile ilgili sizleri bilgilendirmek için huzurlarınızdayım. Gördüğünüz gibi artık sizlere hangi kısıtlamaların uygulanacağı, hangi tedbirlerin alınacağı telkinleri için değil, normalleşmeyi daha hızlı ve güvenli nasıl sağlayacağımız ile ilgili bilgiler vermek için huzurlarınıza çıkıyorum. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatili tatil gibi yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz.

Uzunca bir süreden beri hayatın her alanını kuşatmış bir mücadele veriyoruz. Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski normallerimize en kısa sürede nasıl döneceğimizdir. Bu zor günler artık geride kalıyor. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bu zor günler artık geride kalıyor. Gündemimizi salgının değil bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz. 

Güvenle eski günlerimize dönmek için üç önemli konuya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. 

Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart. Yarın (bugün) itibarıyla 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak.

bilim kurulu kabine toplantısı fahrettin koca sağlık bakanı van haber van haberleri van gazetesi