Belediyeler bir haftada Van'da neler yaptı?

TAKİP ET

Van ilinde belediyeler bir haftada neler yaptı? Hangi projelere imza atıldı? Hepsi ve daha fazlası Van haber'de.

Van ilinde bir hafta belediyeler neler yaptı? Belediyelerin esnaf yaklaşımları neler oldu? Hepsi ve daha fazlası Van Gazetesi haber'de.

İPEKYOLU BELEDİYESİ YENİ YOLLAR AÇMAYA DEVAM EDİYOR
İpekyolu Belediyesi bahar ayının gelmesiyle birlikte yeni yol açma, yenileme bakım ve onarım çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. İpekyolu’nda sezonun ilk açılan yolu olan Buzhane Mahallesi’nde başlayan çalışmalar, yılsonuna kadar İpekyolu’nda yeni yolların açılmasıyla devam edecek.
İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri imar planlaması çerçevesinde ilerlettikleri yeni yol açma çalışmalarına Buzhane Mahallesi’nde start verdi. Bahar ayının gelmesiyle birlikte zaman kaybetmeden başlanan yol yapım, yeni yol açma, bakım ve onarım çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Bahar ayının gelmesiyle birlikte yol çalışmalarına hız verdik. Amacımız hemşehrilerimizin ulaşım ağını genişletmek ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmaktır . İmarda yol olarak geçen alanlarda yol açma çalışmalarına bugün Buzhane Mahallesi’nde başladık. Hemşehrilerimizin ulaşımda sıkıntı yaşamaması ve yaşam kalitesini arttırmak için yeni yol açma çalışmaları dışında merkez veya kırsal ayırımı yapmadan tüm mahallelerimizde asfalt yama serimi, kaldırım, kilit taşı, bordür ve karo yenileme çalışmalarına da hız vermiş durumdayız. Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz" dedi.
Yeni sezon için hazırlanan program kapsamında hareket eden ekipler, ilçenin muhtelif  noktalarında  yeni yol açma, sokak ve kaldırımlarda asfalt serimi, yama, kilit taşı ve karo yenileme çalışmaları devam edecek.

Van haberleri

İPEKYOLU’NDA RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA DENETİMİ
İpekyolu Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde gıda işletmelerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırıldı.
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı öncesi ilçe sınırlarındaki denetimler arttırıldı. 
Toplumun güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla denetim yapan ekipler; tatlı imalathanelerine yönelik denetim gerçekleştirdi. 
İlçe genelinde farklı noktalarda faaliyet gösteren tatlı imalathanelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde; ürünlerin son tüketim tarihleri, hijyen koşullarının kontrolü, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, çalışanların kişisel hijyenleri, ürünlerde tağşiş olup olmadıkları, satış ve sunumda kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğu ile iş yeri açma ve çalışma ruhsat kontrolleri yapıldı.
Yapılan denetimler sonucunda, eksikliği tespit edilen işletmelere tespit tutanağı düzenlendi. Eksikliği tespit edilen işletmelere verilen süre sonunda eksiklikleri giderilmediği için ilgili yasalar çerçevesinde cezai işlemler uygulandı.
İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe sınırlarında gıda denetim ve kontrollerinin halkın huzur, esenlik ve sağlığı için aksatılmadan sürdürüleceği bilgisi verildi.

TUŞBA BELEDİYESİ HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYOR

Tuşba Belediyesi, hayata geçirdikleri ‘Mobil Kuaförlük’ projesi kapsamında imkanı kısıtlı olan kırsal mahallelere giderek Ramazan Bayramı öncesi çocuk, yaşlı ve özel durumu olan vatandaşların saç tıraşını yapıyor.

Sosyal belediyecilik alanında birçok yenilikçi projeyi hayata geçiren Tuşba Belediyesi; 3 yıl önce hayata geçirdiği ‘Mobil Kuaförlük’ projesi ile gönüllere dokunmaya devam ediyor. Her bayramda olduğu gibi Ramazan Bayramına sayılı günler kala Belediye Başkanı Salih Akman’ın direktifleri ile çalışmalarına hız veren belediye ekipleri, yaptıkları planlama doğrultusunda her gün birkaç kırsal mahalleye giderek bayram öncesi ücretsiz olarak çocuk, yaşlı ve özel durumu olan vatandaşların saç tıraşını yapıyor. vanhaber

Yaptıkları mahalle ziyaretlerinde çocuk, yaşlı ve engellilerin saç tıraşı olmak için şehir merkezine gitmek zorunda kaldıklarına şahit olduklarını kaydeden Başkan Akman, bunun üzerine ‘Mobil Kuaförlük’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Proje kapsamında bugüne kadar binlerce çocuk, yaşlı ve özel durumu olan vatandaşların saç tıraşını yaptıklarını anlatan Başkan Akman, “Yaklaşık 3 yıldır Mobil Kuaförlük ekiplerimiz kırsal mahallelere giderek hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyor. Onların hayır dualarını alıyoruz. Ekiplerimiz, bugün de çocuk, yaşlı ve özel durumu olan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek bayram tıraşlarını yapıyoruz. Mobil kuaförlük projemizi ilçemiz genelinde program dahilinde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesilesiyle tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyor, sevdikleriyle birlikte mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TATLI İMALATHANELERİNİ DENETLENDİ

Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde kent genelindeki tatlı imalathaneleri ve satış noktalarını denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ile İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, kentteki unlu mamülleri üretim ve satış noktaları ile tatlı imalathanelerini denetledi.

Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı gıda mühendisleri eşliğinde gerçekleştirilen denetimlerde genel hijyen kuralları, ürünlerin son tüketim tarihleri, üretim yapılan alanların temizliği, eldiven, bone kullanımı, ilaçlama ve işyeri ruhsatları kontrol edildi. Yapılan denetimlerde işletmelerde görülen eksiklikler için denetim ve ikaz formu düzenlendi.

Denetimlere Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Coşar, Van Ticaret İl Müdürü Mehmet Murat Keremoğlu, İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, gıda mühendisleri ile emniyet müdürlüğü ve zabıta ekipleri katıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KASAP VE ŞARKÜTERİLERİ DENETLEDİ

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan kasap ve şarküterileri denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinasyonunda Ramazan ayında arttırılan denetimler sürüyor. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla kent merkezinde hizmet veren kasap ve şarküteriler denetlendi.

Vatandaşların kaliteli ve hijyenik ürünlere ulaşması ve olası fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yapılan denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihleri, ürün etiketleri, genel hijyen kuralları, ilaçlama ve işletme ruhsatları tek tek kontrol edildi. Yapılan kontrollerde genel hijyen kurallarına uymadığı ve son kullanma tarihi geçmiş ürün bulundurduğu belirlenen bazı işletmelere cezai işlem uygulanırken, hijyenik koşullarda saklanmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlere ise imha edilmek üzere el konuldu.

Ayrıca yapılan denetimlerde şap hastalığından dolayı kırmızı et tedariğinde sıkıntı yaşandığı ve bazı işletmelerin fahiş fiyat uygulandığı tespit edilerek, söz konusu işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

Kent genelinde gerçekleştirilen denetimlere Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Coşar, Van Ticaret İl Müdürü Mehmet Murat Keremoğlu, İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, polis ve zabıta ekipleri katıldı.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN HASTA KURTARMA ÇALIŞMASI

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Saray ilçesi Turan Mahallesi’nde rahatsızlanan 27 yaşındaki doğum hastası Süreyya Akçiçek’in yardımına koştu. 4 saatlik zorlu bir çalışma ile sağlık ekiplerinin ulaştığı genç kadın hastaneye kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri, bir yandan kapalı mahalle yollarını açmak için çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da hasta vatandaşların imdadına koşuyor. Gece saat 03.00’da rahatsızlanan doğum hastası Süreyya Akçiçek’in yakınları 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Saray ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan mahalleye kardan dolayı ulaşamayan sağlık ekipleri, Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede mahalle yolunda çalışma başlatan Saray Şantiye Şefliğine bağlı ekipler, 4 saatlik zorlu bir mesainin ardından sağlık ekiplerini hasta kadına ulaştırdı.

İlk müdahalesi evde yapılan genç kadın Van’a sevk edildi.

Amatör 1. Lig A Grubunda mücadele eden Gürpınar Belediyespor lig şampiyonu oldu.
Ligin son maçında Van Büyükşehir Belediyesporu 4-1 yenen Gürpınar Belediyespor Play-off’a katılmaya hak kazandı.
Son yıllarda sportif faaliyetlere verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, takımın büyük emekler neticesinde şampiyonluğa ulaştığını söyledi.
Tüm futbolcuları ve teknik ekibi tebrik ettiğini dile getiren Başkan Tanış, “Gürpınarımız her alanda olduğu gibi sporun birçok dalında da başarı çıtasını yükseklere taşıdı. Son olarak Amatör 1. Ligde şampiyon olan Gürpınar Belediyesporumuz sezonun tamamında çok iyi performans sergiledi. Son yıllarda verdiğimiz destekler neticesinde bu şampiyonluğun gelmesi bizleri sevindirmiştir. Tüm futbolcularımı ve teknik ekibimi kutlar, play-off mücadelesinde şimdiden başarılar dilerim.” dedi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SINIRIN SIFIR NOKTASINDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en soğuk ilçesi olan Çaldıran ilçesinde, İran sınırının sıfır noktasındaki, mezra, yayla ve karakol yollarında karla mücadele çalışması yürütüyor. Ekipler Mart ayı olmasına rağmen yer yer 3 metreyi bulan karda zorlu bir mesai harcıyor.
Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki 13 ilçe ve yaklaşık 6 bin kilometre yol ağında başarılı bir karla mücadele çalışması yürüttü. Ekipler kış ayları boyunca 7/24 esasına göre çalışarak, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için geceli gündüzlü çalıştı. Bu kapsamda Çaldıran ilçesinde de 85 mahalle ve 35 mezraya hizmet veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri, 3 binin üzerindeki rakımıyla sınırın sıfır noktasında bulunan mezra, yayla ve sınır karakol yollarını ulaşıma açıyor.
Kent merkezine yaklaşık 156 ilçe merkezine ise 56 kilometre uzaklıktaki Aşağı Gülderen Mahallesi Dayanç Mezrası ve Uzun Tekne Karakol yolunda, ekipler yer yer 3 metreyi bulan karda yoğun bir çalışma yürütüyor.
Yaz aylarına rağmen İran sınırının sıfır noktasında karla mücadele çalışması yaptıklarını belirten, Çaldıran Şantiye Şefi Orhan Sarıkaya, burada kış mevsimi boyunca kardan dolayı kapanan mahalle, mezra ve karakol yollarında olağanüstü bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Şu anda 8 iş makinası ve 16 personel ile sınır bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Sarıkaya, “Büyükşehir Belediyesi Çaldıran Şantiye Şefliği olarak hudut hattındaki karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Sınır hattı boyunca hem mezra, hem yayla hem de sınır karakol yollarını temizliyoruz. Yer yer 3 metreye varan kar kalınlığı var. Ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyor. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”
Van kent merkezine 106 kilometre uzaklıkta bulunan Çaldıran ilçesi zaman zaman eksi 40 dereceyi bulan dondurucu soğuklarıyla Türkiye'nin en soğuk ilçesi olarak biliniyor.


BÜYÜKŞEHİR 12 VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİ

Van Büyükşehir Belediyesi, düşük gelirli 12 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi, e devlet kapısı ve bizzat başvuru yapan 6 çocuk ve 6 yetişkin olmak üzere 12 vatandaşa tekerlekli sandalye verdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne başvuru yapan vatandaşlara manuel tekerlekli sandalye verildi. Başvuruları büyük bir titizlikle değerlendirilen ailelerin yerinde tespitleri yapılarak, raporları komisyona sunuluyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından özellikle düşük gelirli ailelere öncelik verilerek tekerlekli sandalye yardımı yapılıyor. Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde başvurusu alınan 12 engelli vatandaşın tekerlekli sandalyeleri Belediye Hizmet binasında teslim edildi.

Sandalyelerini teslim alan aileler büyük bir mutluluk yaşarken, engelli vatandaşların yanında olan ve her türlü desteği sağlayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya teşekkür etti.

Van Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında da 33 vatandaşa tekerlekli sandalye, 14 aileye ise medikal malzeme yardımında bulundu. 

vanhaber

Van haber van Van haberleri belediye Van Gazetesi vanhaber