Belediyeler Koronavirüsü denetimine çıktı - Açık olan işletmeleri uyardı

TAKİP ET

VAN HABER - İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın talimatlarıyla dünyada vuku bulan Koronavirüs (Covid-19) tehdidine karşı umuma açık işletmelere denetim yapıldı.

VAN HABER - İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatlarıyla dünyada vuku bulan Koronavirüs (Covid-19) tehdidine karşı umuma açık işletmelere denetim yapıldı.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgelerle, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak nitelendiren Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirme sonucunda umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın buluşma riskini arttırılacağı dile getirilmişti.
 
Bu kapsamda pavyon, diskotek, bar, gece kulüpleri 16.03.2020 gündüz saat 10:00 tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dâhil ), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri ise 16.03.2020 gece saat 12.00 itibariyle İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu ek genelgeyle işletmelerin faaliyetleri ikinci bir emre kadar geçici olarak durdurulmuştur.
 
Bu doğrultuda İpekyolu Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin beraber yürüttüğü denetimler çerçevesinde ilçe merkezinde genelgeye konu olan tüm işyerlerine ziyaret gerçekleştirilerek faaliyetlerini durdurmaları için tebliğ yapıldı. Ayrıca vatandaş ve esnaflardan toplum sağlığı için alınan kararlar doğrultusunda 14 temel kurala uymaları için önemli uyarılarda bulunuldu.
 

belediyeler koronavirüsü denetimine çıktı ipekyolu belediyesi den korona virüsü denetimi van haber van gazetesi son dakika van haber avm ve lokanta içindekiler dâhil ) çay bahçesi dernek lokalleri lunapark yüzme havuzu hamam sauna kaplıca masaj salonu sp